Dit jaar is nogal bijzonder, want ik ga weer een mijlpaal behalen. Ik hoefde er weinig voor te doen behalve in leven te blijven. Dit jaar word ik gewoon alweer 40! Ik vind het wel vreemd, want ik voel me vaak nog 28. Qua lichaam dacht ik ook dat ik die leeftijd ongeveer nog had tot ik foto’s van mijzelf terug keek. Oeps, ik ben duidelijk wat jaartjes ouder geworden! En de leeftijd in combinatie met vier kinderen, doet mijn uiterlijk ook geen goed. Tijd dus om de natuur een handje te helpen.

Make-Up

Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat ik niet een en al plamuur ben en de dagen dat ik mij op maak schaars zijn. Niet omdat ik het niet leuk vind hoor. Sterker nog, als ik mij zelf opgetut heb, zeg ik altijd dat ik dat vaker moet doen. Puur omdat het er vaak beter uit ziet dan zonder. Het kost mij gewoon teveel tijd. Niet alleen het aanbrengen ervan, maar vooral het weghalen van de make-up. Toch denk ik dat er wat minuten voor moet gaan vrij maken elke dag, want het jeugdige er bij mij nu echt wel af. Mascara en foundation heb ik uiteraard in huis. Wat ik zelden gebruik is lippenstift. Zo zonde, want als je het goed aanbrengt ziet het er echt vaak betoverend uit! Ik zou best wel eens met van die rode zwoelen lippen met manlief op stap gaan. Eventjes op en top vrouw voelen! Maar heb geen idee welke lippenstift het beste voor mij is, dus suggesties zijn welkom! Moet ik iets longlasting hebben? En ga je dan voor zo’n borsteltje of de ouderwetse stick? Zijn er merken die echt fantastisch zijn? Ik wil het graag allemaal horen!

lippenstift

Het haar

De laatste zwangerschap in combinatie met stress heeft voor de hoeveelheid en kleur haren geen goed gedaan. Ik denk dat ongeveer driekwart van mijn haardos verdwenen is en de haartjes die terugkomen zijn vaak grijs. Ik begin dus echt een veertiger te worden. In al die jaren dat ik haren heb, heb ik deze nog nooit geverfd. Ik heb dus ook geen enkel idee wat het beste voor mijn gevoelige hoofdhuid zal zijn. Ga ik gewoon mijn natuurlijke kleur erop doen of gaan we een tintje lichter of donkerder? En moet ik dan echt verven of is een kleurspoeling beter? En moet je eigenlijk eerst ontkleuren? Allemaal vragen waar ik nog geen antwoord op heb gevonden. En om eerlijk te zijn durf ik ook nog niets te doen zolang ik niet mijn oude haardos terug heb qua volume. Maar ook hier zijn tips zeker welkom!

Het lichaam

Het goed in je lijf voelen blijft belangrijk. Ik ben ook zeker een groot voorstander van bodypositivity, maar wil wel een maatje kleiner zijn. Of in ieder geval wat strakker zonder mamabuikje. Het is wel een terugkerende strijd tegen de kilo’s waarbij mijn bourgondische levensstijl ook niet echt helpt. Ik zie mezelf niet knabbelen aan wortels elke avond en mijn wijntje laten staan. Dus moet ik ook deels accepteren dat mijn lichaam nou eenmaal niet sexy-anorexie is en dat ook niet hoeft te zijn. Zeker niet na vier kinderen! Ik blijf er wel gewoon hard aan werken waar ik kan. Binnenkort ga ik bijvoorbeeld bodytec proberen. Even wat extra power door mijn spieren. Doodeng vind ik het ook, maar mijn nieuwsgierigheid (en luiheid) hebben mij overtuigd een proeflesje mee te doen. Iemand ervaring met bodytec?Ik hoor het graag!

bodytec

Genoeg plannen dus

Allereerst wil ik nogmaals benadrukken dat ik zeker niet ontevreden ben over mezelf. Maar ik wil gewoon nog net wat blijer worden als ik in de spiegel kijk. Of het iets ingrijpends zal zijn als een borstvergroting of alleen de aanschaf van lippenstift weet ik echt nog niet. Mij kennende gebeurt er de komende twee jaar überhaupt nog niets. Hoe dan ook, aan mijzelf blijven werken op lichamelijk én geestelijk vlak zal ik altijd blijven doen. Mijn veertigste verjaardag ga ik dan ook vol optimisme in!