Het schoonmaken van de vloer kan een tijdrovende klus zijn, zeker wanneer je stek een groot aantal vierkante meters telt. Enkele ravottende kids maken het er niet beter op, maar gelukkig zijn er enkele hacks die je helpen met dit lastige karweitje. Benieuwd naar welke dit zijn? Je komt het hier te weten. 

Stoomreiniging voor grondige hygiëne

Eén van de meest effectieve manieren om je vloer te reinigen, is met behulp van een stoomreiniger. Niet iets wat je misschien al in huis hebt, maar wat dus wel de moeite is om aan te schaffen. Stoom doodt bacteriën en ziektekiemen, en het is dus zeer handig bij het verwijderen van hardnekkig vuil. Of het nu gaat om tegels, hout of een laminaatvloer, deze tip zorgt voor een diepe reiniging zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën.

Azijn als natuurlijke reiniger

Ten tweede is azijn een veelzijdig en betaalbaar schoonmaakmiddel dat wonderen kan verrichten op je vloer. Meng een kopje azijn met warm water en gebruik dit mengsel om tegel- en linoleumvloeren te reinigen. Het product helpt niet alleen bij het verwijderen van vuil, maar het laat ook een frisse geur achter. Let wel op: gebruik het middel niet op natuurstenen vloeren, dit materiaal zou het kunnen beschadigen. 

Microvezeldoeken voor een streeploos resultaat

Het gebruik van microvezeldoeken is een eenvoudige, maar effectieve hack om strepen op je vloer te voorkomen. Bovendien nemen ze al het vuil en stof op. Of je nu een vinyl vloer of laminaat hebt, deze hack geeft een perfect glanzend resultaat. 

Koffiedik tegen vieze geurtjes

Last van onaangename geurtjes op je vloer? Koffiedik is de oplossing! Strooi koffiedik op je vloer en veeg het weg met een bezem. Het goedje absorbeert niet alleen geurtjes, maar het heeft ook schurende eigenschappen die helpen bij het verwijderen van vuil. Bovendien geeft het een aangename geur af, waardoor je huis frisser aanvoelt.

Talkpoeder voor tegelvoegen

Tegelvoegen kunnen na verloop van tijd vuil en schimmel verzamelen, waardoor ze er onverzorgd uitzien. In dat geval komt talkpoeder to-the-rescue. Strooi wat op de voegen en laat het even intrekken. Borstel het vervolgens weg en je zal merken dat het product al het vuil geabsorbeerd heeft. Het resultaat: een schone vloer.

IJsblokjes voor het verwijderen van kauwgom

Heeft één van je kleintjes een kauwgom op de vloer laten vallen? Dan is de neiging om naar 

agressieve chemicaliën wellicht groot. Probeer in plaats daarvan deze simpele hack: leg een ijsblokje op de kauwgom en laat het enkele minuten rusten. Hierdoor wordt hij hard en kun je hem makkelijk verwijderen zonder je vloer te beschadigen. Handig, niet?