Verhalen van een werkende moeder
TOP
Uit het leven gegrepen

“Iets met een zieke peuter, Juf Roos en Poesje Mauw”

Afgelopen weekend zijn we terug gekomen van wintersport en we hadden blijkbaar een ongenode gast mee retour genomen. Bijna het hele gezin was namelijk ziek! Al klagend en steunend kwamen we met elkaar de dagen door. Van uitpakken is nog niets gekomen en de paracetamol was niet aan te slapen. Het was uiteindelijk de peuter die er nog het meeste last van heeft gehad.

Als รฉรฉn van mijn kinderen aangeeft niet te willen eten en liever naar bed te willen gaan, weet je dat ze ziek aan het worden is. En zo geschiedde het ook met de bijna kleuter. Zaterdagavond keek ze naar haar bord en vertelde ze naar bed te gaan. Niet heel veel later droop ze van koortszweet in haar bedje. De zetpil, die we haar gaven voor wat comfort voor haar, leek niet opgewassen tegen het virus dat haar veroverd had. In slaap vallen en doorslapen leek niet meer te kunnen en de behoefte aan mama was heel groot. Dus hadden wij de afgelopen nacht een kindje bij ons in bed. Ik had in ieder geval geen kruik nodig met dat kacheltje dat naast mij lag. Jeetje, wat kan zo’n kind warm worden!

Vandaag heb ik de dame nog maar een dagje thuis gehouden. Dan besef je weer hoe een kinderbrein zoveel anders werkt dan die van een volwassene. Het begon al met het verzoek iets lekkers te eten (teken voor mij dat het al wat beter ging). Op mijn vraag wat ze zelf in gedachten had, was “croissant” het antwoord. Tja, die hadden we nou net niet in huis. Smekend werd ik aangekeken of ze er toch eentje mocht. Het concept niet in huis hebben kwam niet echt aan. Vervolgens werd Juf Roos aangezet. Ik kan je verzekeren dat je na twee uur die dame aan te horen, op een gegeven moment haar wel iets aan zou willen doen. “Daar weet ik wel een leuk liedje over” lijkt haar lijfspreuk, want het wordt herhaald in werkelijk elke aflevering. Buurjongen Gijs maakt het nog enigszins vermakelijk om te zien. Enfin, na bijna twee uur verzocht de peuter mij om Poesje Mauw. Ik wist vrij zeker dat die ook in de reeks zat, dus vertelde haar dat ze geduld moest hebben. Tien minuten later wederom het verzoek. Geduld, moppie. Nog even een huilbui tussendoor, want ze moest niezen toen ze haar duim in haar mond had, waardoor ze daar op gebeten had. En toen was Juf Roos ineens afgelopen. Ik wist zeker dat ik de episode van Poesje Mauw had gezien en bevond me ineens in een welles nietes discussie met een driejarige. Op een gegeven moment stond ze op, liep ze naar de tv , wees ze op een afbeelding en zei ze: “Poesje Mauw zeg ik, mama. Niet Juf Roos”. Juist. Tom en Jerry dus. Ik was even vergeten dat ze die serie ontdekt had op wintersport en haar omschrijving had niet echt een herkenning getriggerd. Ik vond het prima, want ik kon al even geen kinderliedje meer horen.

Vanavond ging het gelukkig al stukken beter met haar en waren de praatjes weer volop terug. Alhoewel de pijn in de buik spontaan weer aanwezig was als ze iets moet doen en met name toen het bedtijd werd. Het was in ieder geval een vermakelijk dagje zo samen. Al kan ik voorlopig even geen Juf Roos meer zien.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Dit dus...
  • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
  • Die voetjes ๐Ÿ˜
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde ๐Ÿ˜
  • Mijn rijkdom ๐Ÿ˜
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen ๐Ÿ˜‚
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever fotoโ€™s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De luizenmoeder in het echte leven: de curling ouder

Met smart keek ik uit naar de eerste aflevering van ...

Sluiten