Een auto is vaak onmisbaar in het gezinsleven. Hierin breng je de kinderen naar school, waarna je vervolgens zelf naar je werk rijdt en ook ga je met de auto wel eens een dagje uit naar het pretpark of de dierentuin. Met bezoekjes aan opa en oma niet te vergeten. Ieder gezin is anders en heeft andere wensen met betrekking tot een auto. Daarom is het belangrijk om er een uit te zoeken die aan je verwachtingen voldoet. Bovendien moet het natuurlijk binnen je budget passen. Hierbij komt een private lease in beeld. In deze blog lees je of een private leaseauto geschikt is voor jouw gezin. 

Wat is private lease?

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de autoleaseconstructie. Tegenwoordig bestaat er ook private lease, een autoleaseconstructie die speciaal is bedacht voor particulieren. Met een private lease kun je gewoon een mooie auto rijden, denk hierbij aan een Ford occasion lease, zonder dat je een grote investering hoeft te doen. Een auto kopen kan namelijk een flinke investering zijn, waar niet iedereen direct het geld voor heeft. Bij private lease betaal je een maandelijks bedrag voor je auto. Hier zit de verzekering, reparatie, belasting en het onderhoud bij in begrepen. Doordat de maandelijkse kosten vaststaan en alles hierbij inbegrepen is, kom je niet voor verrassingen te staan. 

De perfecte gezinsauto

Een voordeel aan private lease, is dat je gewoon zelf je perfecte auto kunt uitkiezen, net als bij het kopen van een auto. Hierdoor kun je dus een auto rijden die geschikt is voor jouw gezinssituatie. Heb je een klein gezin? Dan kun je een Opel leasen bij Private Lease Used. Hierbij kun je namelijk kiezen tussen veel verschillende modellen, zowel een grote auto als een wat kleinere en compacte auto. Komt er gezinsuitbreiding? Dan kun je gewoon een grotere auto leasen. 

Verschil private lease en nieuwe auto

De financiële kosten zijn het grootste verschil tussen het kopen en het leasen van een auto. Waar je bij het kopen van een auto meteen een flink geldbedrag kwijt bent, geef je bij het private leasen van een auto maandelijks een vast en relatief en laag bedrag uit. Bij het kopen van een auto betaal je daarnaast ook nog voor het onderhoud, de belastingen en verzekeringen. Deze extra kosten maken dat je in één keer best wat geld kwijt bent, wat behoorlijk wat druk kan leggen op je financiën. Bij private lease ben je dus maandelijks een vast bedrag kwijt, waar al deze extra’s ook al bij in zitten. Hier hoef je dus niet nog apart voor te betalen. Dit biedt dus financiële flexibiliteit.