Sinds een paar maanden hebben we voor Noor een Go Talk 9 in huis. Een handig apparaat met plaatjes waar als ze op drukt een woord gesproken woord. We hopen dat op deze manier een vorm van communicatie al gestart kan worden. Bijvoorbeeld dat ze aangeeft dat ze wil drinken. Enfin, dit vernuftige apparaat is online verkrijgbaar voor €244 ex BTW. De bijhorende software voor de plaatjes is zo’n €60. De logopedist van Noor had het aangevraagd via onze verzekering en de Go Talk werd in juni persoonlijk aan huis afgeleverd. Het formaat van het ding in niet eens de grootte van een multomap, maar het kon blijkbaar niet per post? Die middag kreeg ik instructie wat betreft de software wat ik eigenlijk binnen 5 minuten wel begreep. De beste man was wat langer van stof en, ondanks mijn meerdere pogingen het gesprek te stoppen, kletste er rustig een half uur op los. Ach ja, misschien had hij verder niet zoveel te doen.

De declaratie

Normaal gesproken laat ik de zorg verzekeraar declaraties voor wat het is, maar ik was op zoek naar iets specifieks en dus scrollde ik door de goedgekeurde nota’s. Mijn mond viel open van verbazing toen ik die van het bedrijf van de Go Talk zag staan. Ze hadden maar liefst €6.022 in rekening gebracht (én gekregen) voor een apparaat die zij op hun eigen website voor €244 ex BTW aanbieden. Ik ontplofte gewoon! Het was als communicatie middel ingediend zonder verdere uitleg. Je kan wel begrijpen dat ik gelijk mijn zorgverzekeraar heb opgebeld met de vraag of ze nou helemaal knettergek geworden waren. Ze zouden het gaan bekijken.

Zoek het zelf maar uit

Een paar dagen laten werd ik gebeld door de speciale afdeling van de zorgverzekeraar. Of ik even het bedrijf wilde vragen hoe ze aan deze hoge factuur kwamen. Natuurlijk was ik daar zelf ook wel nieuwsgierig naar. Het bedrijf ging het uitzoeken voor mij. Later op dezelfde dag kreeg ik het verlossende telefoontje. Er was een verkeerde declaratie ingediend (joh) en dit zou gerectificeerd worden. Het bedrag moest namelijk €1500 zijn. Waarom zo hoog? Ja, er zaten ook reis- en advieskosten bij. Dus omdat de beste man het apparaat persoonlijk was komen brengen, waar het prima met PostNL verzonden had kunnen worden, ging de Go Talk vijf keer over de kop? En welk advies was het? Dat geleuter van die man? Mijn hemel!

En nu?

Ik heb mijn zorgverzekering laten weten dat ik er absoluut niet akkoord mee ging en dat ik hoopte dat zij het ook nog verder zouden uitzoeken. De fraude afdeling (jaja) zou er nog even naar kijken en als er nog meer vragen waren contact met mij opnemen. Je raadt het vast al: het is angstvallig stil. En dan het maar vreemd vinden dat de zorgkosten tegenwoordig zo duur zijn?

Dus lieve mensen, neus af en toe eens tussen je betaalde zorgnota’s en wie weet tref je ook zo’n boef. Of er iets mee gedaan wordt of niet, het voelt goed om te weten dat ik alles er aan heb gedaan om het aan te pakken. Deze vorm van oplichting over de rug van mijn kind is onacceptabel!!!