TOP
Films en series

“Filmtip: Dora and the Lost City of Gold”

Vandaag en morgen leven we in tropische temperaturen. Ik hoorde ook net dat vandaag een nieuw hitte record bereikt is. Wekenlang wilden we een zonnetje en dan is ie net even wat warmer en dan kunnen we er massaal niet meer tegen. Maar ja, wij zijn het ook niet gewend. Als ik tropisch weer zou willen dan zou ik wel een ontdekkingsreiziger worden. Toch? Neem bijvoorbeeld Dora. Ik hoor haar nooit klagen over de temperatuur. Haar enige ergernis in het leven is de vos Zwieber. Die probeert de hele tijd de spulletjes van Dora te stelen. Maar misschien ken je deze animatieserie helemaal nog niet? Ik licht je graag even in.

Wie is Dora?

Dora is een klein meisje, dat samen met haar aapje Boots op ontdekkingsreis gaat. Dit kan ze alleen doen met een beetje hulp van de kijker thuis. Die moet haar af en toe helpen de juiste weg te vinden. Ondertussen leren Dora en de kijker alles over de dieren, bloemen en planten van het oerwoud. Maar ook komen er wat Engelse woorden aan bod. Zo kan de kleine kijker beetje bij beetje wat van de Engelse taal leren. In de Amerikaanse versie leert men de Spaanse taal.

Nu ook een film van Dora

Over twee weekjes maakt Dora haar debuut in de bioscoop in Dora and the Lost City of Gold, maar dan niet als animatiefilm. Ze is dan in een real life jasje gestoken. Volgens mijn filmbronnen is het het verhaal als volgt:

Dora (Isabela Moner) heeft weliswaar haar jeugd voornamelijk met haar ouders (Eva Longoria en Michael Peña) in de jungle doorgebracht, maar niets kon haar voorbereiden op de grootste uitdaging ooit: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. Ze schakelt de hulp in van het aapje Boots, Diego (Jeff Wahlberg), een geheimzinnige jungle-bewoner (Eugenio Derbez), en een groep coole tieners. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

Ik heb de film zelf nog niet gezien, het draait immers nog niet, maar van de trailer werd ik wel enthousiast. Ik zag leuke grapjes voorbij komen. En ik houd wel van het idee van een stoer meisje, die haar draai moet vinden in de moderne wereld.

Winactie

Natuurlijk heb ik ook voor deze film kaartjes beschikbaar. Ik zal drie rugzakken met 2 vrijkaartjes verloten onder mijn geweldige lezers. Je maakt kans op zo’n pakketje als je mij kan vertellen wat de paarse rugzak in de animatieserie kan doen. Meedoen kan tot en met 31 juli. De film draait overigens pas vanaf de 8e in de bioscoop.

«

»

11 COMMENTS
 • Natasja

  11 maanden ago

  Oh eindeloos met de kinderen gekeken. De animatieserie dan. Rugzak rugzak… rugzak rugzak. De rugzak heeft gelukkig van alles bij zich om elk avontuur te kunnen redden. Alles wat je nodig hebt. Kinderen helpen kiezen. En dan lukt het avontuur.
  Ik zou graag met de jongste naar de echte film willen van Dora. Leuk.

 • Anna wienen

  11 maanden ago

  Super leuk!!! De rugzak helpt overal bij zodat Dora altijd de weg vind

 • Tamara

  11 maanden ago

  In de rugzak zit toch altijd de map, waardoor ze de weg kan vinden? Heb altijd alleen de boeken gelezen, benieuwd naar de film!

 • Henk Meinderts

  11 maanden ago

  Waarschijnlijk verklaren jullie mij voor gek maar ik ben 62 en vind Dora geweldig. Vaak gezien omdat ik 2 dochters heb en ik zou graag deze remake gaan zien met mijn meiden. Het belangrijkste in de rugzak is natuurlijk de map zodat ze altijd de weg konden vinden en verder kwam er van alles uit wat ze nodig had…touwen …ladders enz enz.

 • elisabeth maria martina

  11 maanden ago

  Rugzak is de paarse tas van Dora. Als Dora “Rugzak!” roept, hoor je dit liedje: “Rugzak Rugzak, Rugzak Rugzak, mooie dingen gekke dingen rood of geel of blauw. Alles wat je nodig hebt en alles is voor jou! Rugzak Rugzak, Rugzak Rugzak Yeah!!”
  mijn kleindochter is haar grootste fan

 • Claudia Diependaal

  10 maanden ago

  Wow wat een gave actie! Ik doe met veel plezier mee!

 • Claudia Diependaal

  10 maanden ago

  Ik vergeet de rugzak in mijn enthousiasme! Een kaart, verrekijker, foto apparaat, er zitten ook altojd spullen in om de aflevering tot een goed einde te brengen. Wat ze dus op de specifieke expeditie nodig is!

 • Ingrid langstraat

  10 maanden ago

  Wat een leuke film lijkt ons dit. Mijn zoontje van 11 keek altijd heel graag Dora en nu is het weer leuk voor de kleinste 2. We hebben er ook boekjes van, ze leren meteen wat Engelse woorden van Dora.
  In de rugzak zit van alles wat Dora nodig heeft tijdens haar avonturen .Het leuke is dat de kinderen moeten raden uit 3 voorwerpen welke zij nodig heeft. In het liedje zeggen ze :
  Mooie dingen, gekke dingen!
  Rood, of geel, of blauw!!
  Ik heb alles wat je nodig hebt!
  En alles is voor jou!!

  Het kan werkelijk alles zijn:-)
  Ik zou mijn kids graag verrassen met zo’n magische rugzak en film!

 • Iris Bakker

  10 maanden ago

  De rugzak, tsja, die zou ik ook wel willen hebben! Hij kan praten en helpt Dora altijd

 • Susan

  10 maanden ago

  Dora is nog steeds de favoriet hier thuis, blijft leuk, en de rugzak zou zeer welkom zijn! Super actie

 • Marian B

  10 maanden ago

  De rugzak kan Dora helpen. De rugzak kan praten en geeft Dora een aantal opties wat in haar tas zit wat Dora kan gebruiken. We doen graag weer mee.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Is Duinrell ook al leuk voor kleuters?

Een paar weken terug mocht ik met mijn oudste twee ...

Sluiten