Het is vakantietijd!!! En dit betekent weer extra vermaak voor de kinderen in huis halen. En laat ik daar nou net een handje mee kunnen helpen. Ik heb je al eens eerder verteld over de ontzettend leuke boekjes van Denksport. Er is weer een nieuwe variant uitgekomen voor de basisschool kinderen. De dochter van Dana mocht de nieuwste editie voor mij proberen.

Voor de bijna tiener


Bij Dana is er altijd wel tijd voor een spelletje en het liefst ook met het hele gezin. Dochterlief van acht jaar heeft alleen niet altijd meer zo’n zin om samen met haar broertje van vier te spelen. Zij wil wat meer uitdaging en voor haar eigen leeftijd. Tegenwoordig trekt ze zich dan terug met een puzzel als haar ouders en broertje weer iets “kinderachtigs” willen gaan spelen. De puzzels van Denksport voor kinderen van acht tot tien jaar zijn daarbij groot favoriet. Ze was dan ook erg blij dat ze de nieuwe editie, mijn eerste woordlegger, mocht proberen. Het bevatte genoeg uitdaging, want het boekje stond vol met drie verschillende woordleggers. De korte uitleg in het begin gaf genoeg handvatten om er mee aan de slag te gaan. Het leuke aan deze puzzelvorm  De dochter van Dana is erg fan van de woordlegger vanwege de combinatie van letters tellen en woorden plaatsen. Het geeft haar meer gevoel bij de letters en het leert haar netter te schrijven.

Voor de kleintjes


Naast de boekjes voor acht jarigen zijn er nu ook denksport boekjes voor peuters en voor kleuters uitgebracht. De kleintjes mogen doolhoven oplossen, afwijkende plaatjes aanwijzen en verbindingen leggen tussen de voorwerpen. Genoeg dus voor veel speelplezier en lol om wat extra te leren. Al helemaal fantastisch voor de ukkies als papa en mama ook even lekker willen puzzelen in de volwassen edities. Eigenlijk is er voor iedereen in de familie wel een Denksport boekje te vinden.

Lees ook: Denksport en Squla