Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Denksport Quarks: van puzzelboekjes tot een app”

Yes! De vakantie is begonnen. In regio midden dan, want Noord moet geloof ik nog een weekje en regio Zuid is al met de noorderzon vertrokken. Maar toch nog reden genoeg om alvast een beetje aan zomervakanties te denken. Wist je dat pas op vakantie de meeste mensen de tijd en aandacht hebben voor een leesboek waar ze de andere dagen in het jaar niet aan moeten denken. Hetzelfde geldt ook wel een beetje voor puzzels. Ik kan het me ook wel voorstellen hoor. Als je lekker ligt te bakken aan het zwembad en je kinderen spelen in het water, is een goed boek of een leuke puzzel een prima tijdverdrijf. En wat fijn dat het nu ook zo toegankelijk is geworden voor kinderen.

Ik heb al een paar keer eerder verteld over de nieuwste boekjes van Denksport, namelijk die voor kinderen. Het is blijkbaar een gevraagd product, want er komen steeds meer varianten uit.  Recentelijk is de Quarks editie uitgekomen. De wattes? Juist ja, de Quarks. Een kleine zoektocht op Google leverde de volgende definitie op; quarks  zijn elementaire deeltjes, of specifieker subatomaire deeltjes die de bouwstenen vormen van hadronen. Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee wat er nou eigenlijk staat, maar het komt dus op iets scheikundigs neer. (Was daar ook nooit goed in op school).

Denksport heeft de Quarks een identiteit gegeven en onderdeel gemaakt van hun kinderpuzzelboeken reeks. Max, Bob, Lola, Harry en Orbit vormen samen zijn De Quarks. Zij zullen spelenderwijs je wegwijs maken door alle puzzels, taalspelletjes, sommetjes, getallenreeksen en weet niet wat nog meer. Maar ook Denksport gaat met haar tijd mee en heeft sinds juni een hele eigen app, genaamd Quarks galaxy. Deze kan je vinden in de Appstore en op Google Play. Zo heb je altijd wel een leuke denkpuzzel bij.  Niet alleen handig voor als je ergens lang moet wachten, maar ook gewoon nog steeds leuk en leerzaam.

Spelletjes die in de app voorkomen zijn:

 • Cijferslot; een uitdagende rekenpuzzel
 • Husselpuzzel; schuif de stukjes naar de juiste plek en er ontstaat een leuk beeld
 • Tectonic; vul de vakjes met de juiste cijfers
 • Obstakels; schuif de obstakels uit de weg en maak ruim baan
 • Trefpunt; zet de figuurtjes op de juiste plekOm alvast een beetje in de Quarks stemming te komen mag ik iemand verblijden met een puzzelpakket. Hoe doe je mee? Laat in de reactie achter hoe oud je kind is. Er zijn namelijk boekjes beschikbaar in de leeftijd 6 tot 8 en 8 tot 10 jaar. De winactie zal lopen tot en met 21 juli en daarna maak ik de winnaar op de gebruikelijke wijze bekend.

De app is gratis te downloaden en ook te gebruiken zonder internet. Gewoon eens proberen dus.

Om alvast een beetje in de Quarks stemming te komen mag ik iemand verblijden met een puzzelpakket. Hoe doe je mee? Laat in de reactie achter hoe oud je kind is. Er zijn namelijk boekjes beschikbaar in de leeftijd 6 tot 8 en 8 tot 10 jaar. De winactie zal lopen tot en met 21 juli en daarna maak ik de winnaar op de gebruikelijke wijze bekend. Denk je ook aan mijn winactievoorwaarden? Deze kan je hier vinden.

Facebook Comments

«

»

14 COMMENTS
 • Kelly Aarts

  2 jaar ago

  Leuk! Mijn dochter is bijna 7!

 • elisabeth maria martina

  2 jaar ago

  8-10 jaar voor mijn kleindochter, leuk en leerzaam tijdverdrijf

 • Wil Visser

  2 jaar ago

  ons mannetje is 6 (bijna 7) en zou dit geweldig vinden!

 • Marjo

  2 jaar ago

  Super leuk. Ik heb ze al verschillende keren voor in zien komen naar nog niet in de winkel kunnen vinden. Ik doe mee voor 6-8 jaar. Dan hebben er 2 kids plezier van

 • Corinne de Graaf

  2 jaar ago

  Leuk.Mijn zoon wordt 30 Juli 9 jaar.

 • Mieke Stam

  2 jaar ago

  Echt superleuk! Ik puzzel veel en dan willen ze helpen maar dat is dan nog te moeilijk voor ze. Timo is 9 en Xander 7 maar loopt wat vooruit dus ik zou graag een 8-10 boekje willen winnen voor ze.

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Mijn kleindochter is 8 jaar en houdt veel van puzzelen .Hoeft zij zich in de vakantie niet meer te vervelen.
  Het boekje voor 8 tot 10 jarigen zou perfect zijn.
  Voor haar doe ik graag mee en volg op Bloglovin.

 • Marian Zw

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochter in de 8-10 jaar versie. Leuk wat extra uitdaging in de vakantie

 • Jolanda

  2 jaar ago

  Lijkt me heel leuk voor mijn zoon van bijna 7. Kan hij fijn puzzelen in de vakantie.

 • melissa

  2 jaar ago

  Mijn zoontje is 5 en dochter elise is 7 dus pakketje van 6-8 jaar zou voor beiden leuk genoeg zijn. kunnen ze lekker puzzelen in de vakantie; zeker weten gaat dat zorgen voor succes.

 • Cobi

  2 jaar ago

  Mijn jongste is 9 die zal dat geweldig vinden!

 • Marian B

  2 jaar ago

  Dit zal mijn neefje van 8 erg leuk vinden, hij houdt wel van puzzelen en uitdagingen. (8-10 versie) Leuk om te geven als hij in de vakantie komt logeren.

 • anita kempenaers

  2 jaar ago

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje voor de 8-10 versie

 • brants harry

  2 jaar ago

  mijn kleinzoontje is acht jaar dus ik doe graag mee voor de 8-10 versie

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
www.shutterstock.com
De cv-ketel is kapot. Wat nu?

Afgelopen week herinnerde manlief mij er aan dat ik een ...

Sluiten