Ja, je leest het goed. Wij doen niet mee aan de hype van tegenwoordig waarbij een feestje gegeven wordt om op een ludieke wijze het geslacht van de baby bekend te maken. Dit is echt gewoon niet aan ons besteed. Ik denk dat als Nano ons eerste kindje en zwangerschap zou zijn geweest, dat we daar wellicht anders over gedacht hadden.

Alhoewel ik de filmpjes heerlijk vind om te bekijken en ik ook razend enthousiast word als anderen het geslacht van hun telg bekend maken, heb ik er zelf geen enkele behoefte aan om er een big happening van te maken. Dit is een puur persoonlijke afweging en het betekent absoluut niet dat ik het afkeur als anderen wel een gender reveal party of iets dergelijks doen. De afgelopen jaren is er gewoon zoveel bij mensen om ons heen gebeurd wat betreft de kinderwens, zwangerschappen en niet gezonde kinderen, dat ik het geslacht van een kindje niet zo belangrijk meer vind. Ook na de ellende van vorig jaar, met al die miskramen, ben ik al blij dat de mini het naar zijn zin heeft in mijn buik en goed groeit. Of het dan een jongetje of een meisje is doet er gewoon niet meer toe en om er dan wel een feestje aan te wijden past niet bij mij.

Ik ben wel zo nieuwsgierig dat ik niet kon wachten tot de twintig weken echo om het geslacht te weten. Vandaar dat we vandaag samen met de dames een bezoekje brachten aan de (pret)echoscopiste. Nano werkte heel braaf mee door de beentjes goed uit elkaar te doen. Over het geslacht is dus geen twijfel meer mogelijk. Onze directe omgeving weet inmiddels ook of de Muppets een broertje of zusje krijgen en heel erg binnenkort zal ik het ook op de blog bekendmaken. Nu eerst even genieten met het gezinnetje.