Het lijkt wel alsof iedereen maar de perfecte ouder wil zijn. Er zijn tal van groepjes op Facebook terug te vinden waar moeders lid van zijn en elkaar van ongezouten kritiek voorzien. Het gaat er ook nog best behoorlijk hard aan toe. Ik kan me voorstellen dat je daar als kersverse mama best onzeker door kan worden. Vandaar dat ik graag weer eens laat horen waar ik volgens menig moeder zou falen wat betreft mijn kinderen en huis. Ik ben dus zo’n moeder die…

‘s-Ochtends haar kinderen tv laat kijken om nog wat te kunnen slapen

Ja, geloof het of niet, maar volgens vele moeders is dit not done en hoor je gelijk met je kroost op te staan. Ik ben dol op mijn kids, maar ook mijn slaap is heilig. Met een beetje extra rust ben ik een veel gezelliger mens, wat voor de dames ook alleen maar fijner is. Eerlijkshalve moet ik wel zeggen, dat ik er doorgaans niet uitgeruster door voel, maar het idee blijft heerlijk.

Niet elke week de bedden verschoond

Eigenlijk is het best wel zonde, want er is niets fijner dan in een schoon bed slapen. Maar ik vind het verschonen zo’n gedoe! Mijn moeder deed het ook echt niet elke week en volgens mij zijn wij alle vier nog best aardig terecht gekomen. Een noodzaak is het dus niet echt. Sterker nog, ik geef eerlijk toe dat ik pas verschoonde als ik het vond ruiken of als ik niet meer wist wanneer de laatste keer was. Erg he? Sinds we een hele lieve hulp hebben, worden de bedden om de week verschoond.

Lees ook: ik ben ineens een huisvrouw geworden

Haar kinderen niet elke dag schone kleren aandoet

Kleine kinderen zweten toch niet? En als er dan geen vlekken in zitten, waarom moeten ze dan persé wat anders aan? Zo blijf ik wassen! Ze vinden het zelf overigens wel steeds vaker dat het gelijk de was in moet. Maar ik laat ze ook meer hun schone kleren zelf opruimen. Want het wassen is niet zo rampzalig, maar het opruimen van de schone was wel!

Met de baby op de buik in slaap valt

Jazeker! De eerste maanden van haar leven heeft de jongste heerlijk op mij gelegen in de nacht. Volgens mijn kraamverzorgster kon dat ook wel, want mama’s slapen zo licht dat ze niet op hun baby draaien. Ik ben ook wel eens op mijn zij in slaap gevallen terwijl ze nog aan mijn borst hingen. Voor de dames een feestje, want zo konden ze de hele nacht doordrinken. Voor mij wat minder, want ik werd wakker in een plas melk.

Wie houdt het het langst vol” met manlief doet

Poepluiers verschonen is niet ons ding. Het komt nog wel eens voor dat geen van beiden zin heeft de luier vol natuurgeweld te vervangen door een schone. Dit betekent dat er soms niet gelijk verschoond wordt. Uiteindelijk is het meestal in ons nadeel, want als ze gaat zitten volgt er vaak een overstroming en moet er meer gewisseld worden dan alleen de luier.

Wel eens uitvalt tegen haar kinderen

Mijn omgeving is wel eens verbaasd over mijn eindeloze geduld met de meiden. Maar wees gerust, ook ik val wel eens uit tegen ze. Soms is bij mij ook de grens bereikt en halen ze het bloed onder mijn nagels vandaan. En ja, dan schreeuw ik wel eens tegen ze. Helaas maakt dit doorgaans minder indruk dan als ik in absolute kalmte ze terecht wijs, maar het voelt dan wel even goed op dat moment.

Het ontbijt wel eens overslaat

Soms, als we ons verslapen hebben of als we gewoon een trage start hebben, dan maak ik geen boterhammetje voor ze klaar. Dan wordt het later op de dag in de vorm van een brunch of het krentenbollen voor onderweg. Het is dus maar goed, dat manlief eigenlijk dagelijks het ontbijt verzorgd.

Een vreugdedansje doet als de kinderen op bed liggen

Ik vind het heerlijk om de dag door te brengen met de kinderen en vooral natuurlijk als ze ook de hele dag gezellig zijn geweest. Het is vooral na drama avonden, dat ik bijzonder blij kan zijn als ze heerlijk gaan slapen. Even weer wat tijd voor mezelf en om bij te komen. Het is net zoals mijn moeder over ons zegt als we langskomen: het is heerlijk als ze er zijn, maar ook weer zo fijn als ze weg gaan.

Stiekem een hekel heeft aan kleien

De kinderen zijn er echt dol op en zouden het liefst dagelijks met hun handen vol in de play-doh willen zitten. Ik zelf vind het verschrikkelijk. De structuur van de klei in mijn handen kan ik nog wel net aan hebben, maar niet al die zooi die het geeft! Er komt altijd een hoop op de grond terecht waar ze vervolgens doorheen lopen zodat ik het daarna in het hele huis terug vind. En we weten inmiddels allemaal wel wat voor een fantastische poetsvrouw ik ben. NOT!

De jassen van haar kinderen vergeet

Als je eens wist hoe vaak dit is voorgekomen! Ik denk dat het korte termijn denken is, want als het alleen om het ritje naar de locatie gaat zijn jassen ook niet nodig. Ik vergeet alleen wel eens, dat ik misschien de hele dag op kantoor en dus binnen zit, maar dat de kinderen wel geregeld naar buiten gaan. Dan zijn jassen toch echt wel handig.

Onvoorwaardelijk van haar kinderen houdt!

Mijn meiden zijn mijn leven! Ik had me van te voren nooit kunnen voorstellen dat ik zoveel van die kleine mensjes zou gaan houden. Ook al zijn ze af en toe draken, ze zijn wel mijn grootste trots en prestaties. Dat ik een waardeloze huisvrouw ben, zullen ze later echt niet meer herinneren. Zij herinneren zich dan een huis waarin geleefd en gespeeld werd. Zo denk ik immers ook over vroeger. Als mama maak ik vast soms verkeerde keuzes en / of fouten en ik weet dat deze niet te voorkomen zijn. Maar dat hoeft ook niet! Het leven bestaat uit vallen en opstaan en dat is wat ook de kinderen moeten leren. Een perfecte moeder bestaat niet, maar in de ogen van mijn meiden ben ik dat (meestal) wel.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock