Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“De miskraam, hoe is het een maand later?”

Mijn miskraam is inmiddels alweer ruim een maand geleden. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Vorige keer liet ik nog weten, dat bij controle mijn baarmoeder nog restweefsels had en dat de arts en ik besloten hadden de eerste menstruatie af te wachten. Wellicht dat mijn lichaam zelf het laatste stukje zou opruimen als mijn cyclus überhaupt weer op gang was gekomen. Het laatste baarde me meer zorgen. Gelukkig kon ik kort geleden vol enthousiasme de rode duivels ofwel mijn regels ofwel mijn tijd van de maand ontvangen. Ik kan me niet herinneren daar ooit zo blij om te zijn geweest.

Gisteren ging ik dan ook vol vertrouwen naar de gynaecoloog voor een laatste controle. Binnen gekomen merkte ik dat ik mijn pasjes niet bij me had, dus mocht ik me melden bij de balie. Gelukkig was ik vroeg en had ik zeeën van tijd. Twee minuten nadat ik mijn nummertje had ontvangen (alsof je bij de slager aan het wachten bent) mocht ik al naar binnen. De aanwezige gynaecoloog had ik een keer eerder gezien en wel met mijn vorige miskraam. Ik vond haar toen al plezierig. Misschien vanwege haar jarenlange ervaring (dame op leeftijd) of door haar rustige uitstraling. Ze stelde me wat vragen en al snel lag ik op de bank, in plaats van de beugelstoel, voor een inwendig kijkje. En jawel hoor, mijn baarmoeder is helemaal schoon! Wij kunnen en mogen weer voor een nieuw kindje gaan! Manlief en ik zullen dus beperkt bereikbaar zijn de komende tijd ;-).

Uiteraard hebben we de drie miskramen ook nog besproken. De conclusie van de gynaecoloog was dat het echt dikke vette pech is geweest en dat onderzoek naar alle waarschijnlijk niets uit zal kunnen wijzen. Dit omdat ik twee gezonde kinderen heb. Daarmee zijn gelijk een aantal scenario’s komen te vervallen. Voor mij reden genoeg om vooralsnog geen verdere onderzoeken te laten doen. De zorg is al duur genoeg. Wel ga ik waar ik kan de natuur een handje helpen, maar daar vertel ik een andere keer nog over. Al met al goed nieuws vind ik zelf. Toch?

 

 

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Mèlanie

  3 jaar ago

  Wat fijn dat je baarmoeder schoon was, succes met het maken van een nieuw mooi kindje 😉

 • Merel

  3 jaar ago

  Goed om te horen dat je baarmoeder schoon is, jullie weer mogen beginnen en helemaal dat het een kwestie van pech was. Maakt het natuurlijk niet leuker maar die zorg heb je in elk geval niet.

  Heel veel geluk en succes!

 • simpel, met een snufje liefde

  3 jaar ago

  Fijn dat het allemaal weer goed is en je door kunt. Ik heb mijn eerste menstruatie na mijn miskraam ook met slingers verwelkomd! Hier ook weer druk bezig, hopelijk is het ons snel gegund.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
 • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.
 • Met volle aandacht en luisteren naar de gids die ons van alles over Suriname aan het vertellen is. Zo leuk dat mijn meisjes zo dol zijn op het museum. Ze gaan er echt graag naar toe.
 • Vandaag met de meiden naar Amsterdam afgereisd voor de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum. Vooral de kleine Noor was er gefascineerd van alles wat ze om zich heen zag. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar ik kan je nu al zeggen dat het zeker de moeite waard is om naar deze tentoonstelling te gaan. #tropenmuseum #suriname #mati #tentoonstelling #vakantietip #herfstvakantie
 • Ik vind haar zo goed gelukt 😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Waarom ik Pokémon echt verschrikkelijk vind

Ik ben waarschijnlijk één van de weinigen, die echt een ...

Sluiten