Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Oma, Gastbloggers

“Gastblog Oma Bobje: borsten tellen”

Inmiddels zijn de bestralingen alweer ruimschoots voorbij. Op de dag dat ik voor het eerst –een beetje aarzelend, want ik weet natuurlijk niet of alles nog wel past- mijn oude vertrouwde bh aan wil trekken, in plaats van het halve rijgkorset dat ik ter ondersteuning van de geopereerde borst had aangeschaft, logeert een van onze  kleindochters bij ons. Ze is net drie en houdt enorm van tellen. Op haar manier: ‘Een… twee… drie… zes… TIEN!’

‘Oma, wat ga je doen?’ vraagt ze, als ik ’s morgens de slaapkamer in wil lopen om me aan te gaan kleden. Na mijn antwoord kondigt ze aan dat ze mee wil. Voor mij geen probleem, ze ziet haar ouders af en toe ook in hun blootje. Nieuwsgierig kijkt ze toe hoe ik mijn ochtendjas ophang, mijn nachthemd onder mijn kussen leg en mijn bh tevoorschijn hengel. Ze staart aandachtig naar mijn borsten en even vraag ik me af of haar misschien het litteken bij mijn tepel opgevallen is? Dat kan ik me bijna niet voorstellen, want de streep is praktisch onzichtbaar. En mijn borst bedekt keurig de lege ruimte aan de onderkant waar destijds de 50 gram vlees met kwajongens in gezeten heeft. Tenzij ik mijn handen in de lucht steek, zie je anders helemaal niets van de operatie. 

‘Oma,’ steekt ze zelfbewust van wal, terwijl ik vlug mijn bh aandoe, ‘jij hebt DRIE borsten.’ Ik zwijg verpletterd. Wat moet ik hier nou van bakken? O ja?’ vraag ik voorzichtig. ‘Weet je het zeker? Drie borsten?’ Ze knikt. ‘Net als mama,’ voegt ze er triomfantelijk aan toe. 

Grappig eigenlijk, dat ik me daarna toch een beetje opgelucht voel. 

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
  • Weeeeeeeeeekend!
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
  • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
  • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte  haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
  • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Casper en Emma – Op jacht naar de schat

Ze lijken om de zoveel jaar een beetje te veranderen, ...

Sluiten