Over een paar dagen ben ik 36 weken zwanger en ik begin het stiekem een beetje eng te vinden allemaal. Je zou verwachten dat ik na drie kinderen wel weet wat mij te wachten staat en dat ik heel relaxed de bevalling en de eerste maanden in ga. Nou, dus totaal niet. Soms lig ik ‘s-avonds wakker in bed te piekeren over wat komen gaat.

De bevalling

Als ik ergens geen zin in heb, is het wel wederom zo’n ruim vier kilo kind eruit te persen. Niet vanwege de kilo’s, want dat past wel. Maar gewoon de bevalling an zich. Ik kijk niet uit naar de weeën en al helemaal niet die laatste centimeters ontsluiting. Of het moment dat de baby klaar ligt met het hoofdje bij de uitgang en je even niet mag persen. Hoe dan? Toch kom ik elke keer weer ongeschonden uit, dus ik doe vast iets goed. Maar wat verheug ik mij op het moment dat het achter de rug is. En dan nooit meer!!! Tot die tijd moet ik er gewoon niet teveel over nadenken.

Lees ook: bij volle maan bevallen

De eerste maanden

Hoe schattig zo’n nieuwgeborene ook is. het is ook een zorg. Je hebt geen flauw idee wat elk huiltje betekent, slaapt bijna niet meer en laten we de krampjes niet vergeten. Ik vind de eerste maanden echt best pittig. En nu heb ik nog drie andere meisjes erbij om voor te zorgen. Gelukkig heb ik een superman, waardoor het goed te dragen is. Maar dan nog, ik houd van mijn nachtrust. Die gebroken nachten is niet iets waar ik nu echt naar uit kijk.

De organisatie

De organisatie is ook echt een zorg van mij. Het hele gezinsleven loopt soepel en op een soort van schema. Hoe gaat daar weer zo’n kleine baby inpassen? Hoe moet ik dat in de ochtend doen naar drie verschillende locaties? Of ‘s-avonds de hele bende op bed leggen? Het helpt ook niet dat een wildvreemde mij vertelde dat een vierde kind voelde alsof hij een volledig gezin erbij had gekregen. Not helping!

Het is zoals het is…

Ja, ik maak me dus soms best zorgen over de komst van de kleine. Gelukkig weet ik ook dat ik dat elke zwangerschap heb gehad, dus heb ergens goede hoop dat dit er gewoon weer bij hoort en ik binnenkort intens ga genieten. Het zullen ook wel de hormonen zijn waardoor ik zoveel aan het piekeren ben. Toch zouden wat bemoedigende woorden zeer welkom zijn. (Hint Hint)

Lees ook: 40 weken zwanger