Sommige vrouwen vinden het geen probleem om met nat haar de deur uit te gaan, maar niet iedereen houdt hiervan. Helaas duurt het vaak lang voordat je haar volledig droog is als je onder de douche bent geweest, zeker als je lang haar hebt. Gelukkig zijn er manieren om je haar snel(ler) te drogen. Hieronder hebben wij er 5 op een rijtje gezet. Hopelijk heb je er iets aan!

1) Begin bij de haarwortels

Omdat het water via je haarpunten naar beneden loopt, heb je misschien de neiging om deze eerst te drogen. Hier valt wat voor te zeggen, maar het duurt een stuk langer voordat je haar droog is als je met de punten begint. Droog je eerst de haarwortels? Dan kost het je doorgaans minder tijd en moeite om de punten te drogen. Hierdoor is je haar sneller droog.  

2) Gebruik conditioner

Als jij je haar gewassen hebt met shampoo, is de kans groot dat je er conditioner in aanbrengt. Heb je een conditioner van een kapperswinkel? Dan draagt dit bij aan de verzorging van je haar. Conditioners van goede kwaliteit bevatten namelijk vitamines en oliën. Bovendien zorgen ze ervoor dat je haar voldoende gehydrateerd blijft.

Wat veel vrouwen niet weten, is dat een conditioner ook kan helpen om het haar snel(ler) te drogen. De haarschubben die door het wassen met shampoo open zijn gaan staan, worden afgesloten door de siliconen die in de meeste conditioners zitten. Hierdoor wordt er vocht opgesloten in de haren, waardoor deze aan de buitenkant minder nat zijn.

3) Droog met een microvezelhanddoek

De meeste mensen drogen hun haar met een ‘gewone’ handdoek. Ondanks dat dit prima werkt, kan het je haar pluizig maken en beschadigen. Gebruik je een microvezelhanddoek? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Extra bijkomstigheid van zo’n handdoek is dat hij veel beter vocht opneemt. Om het effect te versnellen, kun je delen van je haar ‘uitwringen’. De handdoek neemt het vocht zo nog beter op, waardoor je haar sneller droog is.

4) Wikkel een handdoek om je hoofd

Haren drogen gebeurt vaak al wrijvend of deppend. Toch kun je het ook nog op een andere manier doen, namelijk door de handdoek als een tulband om je hoofd te wikkelen. Als je deze ongeveer een kwartiertje laat zitten, moet je haar zo goed als droog zijn. Gebruik je een microvezelhanddoek? Dan gaat het mogelijk nog sneller. Het is overigens verstandig om je haar eerst uit te wringen voordat je een handdoek om je hoofd wikkelt.

5) Föhn buiten de badkamer

Wil je zo weinig mogelijk moeite doen om je haar snel te drogen? Dan kun je een föhn of warmte borstel gebruiken. Door de warme lucht die uit het kopstuk van zo’n apparaat komt, is je haar relatief snel droog. Om het effect te versnellen, gebruik je een föhn of warmte borstel bij voorkeur buiten de badkamer nadat je gedoucht hebt. Doordat de lucht in deze ruimte nog vochtig is, duurt het langer voordat je haar droogt.

Uitgelichte afbeelding: Dreamstime