Als je kind goed slaapt, dan doe je dit als ouder automatisch ook. Daarom is het ongelooflijk belangrijk om de slaapomgeving van je kind te optimaliseren. Dat betekent niet alleen dat er een rustgevende atmosfeer gecreëerd moet worden, maar ook dat er een fijn en comfortabel bed aanwezig moet zijn. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer ouders de voorkeur geven aan een boxspring in de kinderkamer. Deze biedt niet alleen ongelooflijk veel comfort, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit. Nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende drie redenen om voor een kinderboxspring te kiezen. 

Extra veel comfort 

  Vaak wordt vergeten dat het voor kinderen lastiger is om zich lekker te nestelen op een matras. Ze zijn lichter dan volwassenen en hebben daarom baat bij een zachter matras om pijntjes en andere ongemakken te voorkomen. Sommige ouders zullen vast al eens ervaren hebben dat een ander matras opeens wonderen betekende voor het slaapgedrag van hun kind. Dit bewijst maar weer hoe belangrijk de zachtheid is. 

  Van alle bestaande bedden is een boxspring verreweg het zachtst en biedt het meeste slaapcomfort. Met een 1 persoons boxspring zorg je er dan ook voor dat je kind van extra veel comfort geniet. Bovendien is het ligcomfort geheel naar wens aan te passen door voor een andere topper te kiezen of voor een net iets andere samenstelling te zorgen. 
  Extra tip: neem je kind mee bij het uitzoeken van een matras. Net als bij volwassenen is het belangrijk om meerdere matrassen uit te testen. Je kind voelt vanzelf welk matras het lekkerst ligt. Dit is heel persoonlijk, dus ook geen beslissing dat je van je eigen oordeel af moet laten hangen. 

  Makkelijk op te maken 

   Een groot voordeel voor jou is dat een boxspring over het algemeen hoger is dan een gemiddeld bed. Elke ouder heeft weleens met pijn in de rug een kinderbed opgemaakt. Het is niet alleen lastig dat ze vaak erg laag bij de grond staan, maar het is ook nog eens een heel gedoe om zo’n bed dan netjes op te maken. Bij een boxspring is dit niet het geval. 

   Is je kind nog relatief jong en ben je bang dat er hierdoor valpartijen van grotere hoogte zullen ontstaan? Dan is het in de meeste gevallen ook mogelijk om extra valbescherming toe te voegen aan het bed. Vraag hierbij advies aan de verkoper, zodat je zeker weet dat het compatibel is met het bed. 

   Hoofdbord 

    Kinderen vinden het heerlijk om lekker te chillen op hun bed. Gewoon even een boekje lezen of misschien – als ze ouder worden –  een laatste hand aan het huiswerk leggen. Dan is het wel belangrijk dat ze lekker kunnen zitten op bed. Een boxspring beschikt over een hoofdbord, waar je heel handig tegenaan kunt leunen tijdens dergelijke activiteiten. Dat biedt veel extra mogelijkheden voor je kind. 

    Uitgelichte afbeelding: Dreamstime