Er is dit jaar een klein feestje, want Mickey Mouse is 90 jaar geworden. Een zeer respectabele leeftijd al zeg ik het zelf. Natuurlijk wordt dat door Disney uitgebreid gevierd en hoop en verwacht ik daar binnenkort zelf ook wat mee te kunnen doen. In de tussentijd kijken we gewoon naar iets wat wel zeker gaat gebeuren en dat is Disney on Ice!

Voor het eerst naar Disney On Ice

Vorig jaar mocht ik met de kinderen voor het eerst naar dit heuglijke schaatsfestijn. En alhoewel de terugtocht verschrikkelijk was (iets met een oververmoeide kleuter) was het spektakel op het ijs gewoonweg fantastisch. Ons sandwichkind was verrassend genoeg erg enthousiast over Cars en wil sindsdien alles wat maar met Lightning McQueen te maken heeft. Oh wee, als je haar een andere tandenborstel geeft dan die met Takel er op. Ons oudste meisje kreeg een nieuwe boost in haar liefde voor Anna en Elsa en wil net zulke vlechten als de ijskoningin. Dit lukt nog niet helemaal, dus nu moet ze nog even genoegen nemen de twee staartjes van Anna. Een en al liefde dus voor de prachtige op het ijs schaatsende Disney karakters. Wat ze nog niet weten is dat ze dit jaar weer er naar toe gaan.

De show van dit jaar

Dit jaar belooft weer opnieuw een geweldige show te worden met allemaal nieuwe acts. Natuurlijk zullen Elsa en Anna weer schitteren op het ijs, maar er zijn ook wat nieuwkomers. Zo schaatsen we van een bevroren Arendel helemaal naar het warme Afrika waar Simba, Timon en Pumbaa sluipen op de savanne. Maar ook Jasmine, Aladdin en Geest weten een feestje op het ijs te bouwen. Net zoals de wonderschone prinsessen Rapunzel en Sneeuwwitje. Andere Disney figuren die in de show voorkomen zijn Dory, Nemo en Marlin en de karakter Buzz en Woody uit Toy Story. Uiteraard zijn Mickey, Minnie, Donald en Goofy er ook om een magische reis mee te beleven. Zij nemen een trip down memory lane. Genoeg entertainment dus voor een hele avond.

Hoe en waar?

Op 12 december starten de shows van Disney On Ice in Ahoy Rotterdam en deze worden vertoond tot en met 16 december. Dan verhuist de hele boel naar de Jaarbeurs in Utrecht waar je van 22 tot en met 30 december terecht kan. En dan heb ik nog een leuk bericht. Vorig jaar kreeg ik namelijk vaak te horen dat de kaartjes voor de show nog best wel prijzig zijn. Goed nieuws! De tickets zijn nu verkrijgbaar vanaf € 18! Dat maakt het een stuk meer toegankelijk, toch? Ik zou er dus snel bij zijn, want het zou me niets verbazen als het op korte termijn uitverkocht is. Je kan hier terecht voor alle shows, tijden en tickets. Mocht je gaan wens ik je alvast veel plezier!