Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kleding en accessoires

“Zwembandjes om hebben kan ook heel leuk zijn”

De regel

Een poosje geleden kreeg  ik met mijn volwassen kinderen een discussie over de regel die ik heb ingesteld: het kleinkind dat nog niet kan zwemmen mag zich niet in de buurt van het zwembad bevinden zonder zwembandjes aan. Het ging om het principe of je als ouder wel/niet verantwoordelijk blijft opletten. Iedereen zorgt voor zijn eigen kind, was het uitgangspunt van de discussie, en ik walste daar gezellig overheen met mijn regel: geen diploma? VERPLICHT zwembandjes aan. Einde verhaal, lekker duidelijk voor iedereen. Een schijnveiligheid, zo noemde men mijn regel. Ik werd dan ook behoorlijk uitgelachen toen ik een van de kleinkids zwembandjes aantrok, die plotseling lek bleken te zijn. Ja  mam, daar zit je nou met je regel, zo verzuipt onze koter direct. Maar ja, zoals ons oudste kleinkind van zes altijd roept: OMA IS DE BAAS, kreeg ik gelukkig toch mijn zin, waarna iedereen vrolijk en veilig in het zwembad lag te dobberen, de kleinsten met de verplichte zwembandjes aan, de volwassenen op het randje van het zwembad met elkaar kletsend. Toch kon ik het niet nalaten om af en toe stiekem vanuit mijn ooghoek de bodem te controleren op kleine levenloze lichaampjes, want het zal je toch maar gebeuren dat… Het ging allemaal goed.

Verrast

Nu kreeg ik onlangs van Swim Essentials een paar nieuwe zwembandjes opgestuurd, die ik mocht testen. Ik was blij verrast toen ik zag wat er op de bandjes vastgehecht zat: twee DINO’S met grote tanden! In deze periode zal het testen een beetje moeilijk zijn, maar ik weet zeker dat van de zomer de kleinkids uit hun dak zullen gaan als ze de Dino Zwembandjes aan krijgen. Met deze zwembandjes zie je er namelijk niet uit alsof je het slachtoffer bent van oma’s overbezorgdheid. Integendeel, door de dino’s kom je juist stoer en sterk over, want wie heeft nou zulke aparte zwembandjes? Ik had ze in ieder geval nog nooit eerder gezien en ben er erg blij mee. Vooral toen ik bij de beschrijving van deze zwembandjes las dat ze over twee luchtkamer beschikken en daardoor niet zo gemakkelijk lek zullen raken. Ze vallen goed op en zien er veilig uit, zonder scherpe randjes! 

Op de verjaardag van een van de kleinkids nam ik de Dino zwembandjes mee en blies ze op, tot grote vreugde van de andere vol bewondering toekijkende kleinkinderen: Tsjonge jonge, wat kan die oma van ons blazen, zeg! Een paar begonnen mijn gedrag zelfs te kopiëren, zodat er bijna een soort blazersorkest ontstond! Ik koos het oudere broertje van de jarige job uit als testexemplaar. Hij voelde zich ook een beetje jarig en reed enthousiast op zijn driewielertje allemaal kleine rondjes om mij heen, om mijn aandacht te trekken. 

De test

‘Steek je armen eens uit?’ Gehoorzaam liet hij zich door zijn oma ‘aankleden’ en vond de dino’s zo interessant dat hij de zwembandjes meteen aandachtig begon te inspecteren. Het tweede kleinkind stond al in de startblokken om ze af te pakken, om ze ook eens aan een nadere inspectie te kunnen onderwerpen. ‘Wat heb je daar, oma? Wat zijn dat? IK OOK IK OOK!’ Bewondering alom voor de dino’s, zodat mijn poging mislukte en een ander kleinkind snel op het driewielertje weg racete. Maar ja, het is pas begin december, en eigenlijk staat het ook wel een beetje eigenaardig als je een tweejarige in zijn winterse outfit op de foto zet met twee zwembandjes over zijn truitje aan, terwijl hij krampachtig probeert de dino’s van alle kanten te bestuderen. Dus ik gaf mijn fotosessie op.

Hè, ik kijk nu al uit naar de zomer, als de kleinkinderen met elkaar gaan bakkeleien wie de DINO zwembandjes van oma aan mag. Dat wordt vast een kleine zwembadoorlog! 

Geschreven door oma Bobje

Winactie

Leuk zijn deze zwembandjes hè? Ik heb nog nooit zoveel enthousiasme bij de kleinkinderen gezien als het om veiligheid ging. Ik begrijp het wel, want het is gewoon ontzettend leuk om met dinosauriërs rond te lopen. Des te leuker dat ik Je kan kans maken op een setje hiervan én het nieuwe Roze Zwemzitje. Om kans te maken laat je weten wat jouw gouden zwembadregel is. Meedoen kan tot en met 4 januari 2020. Succes!

Lees ook: Watertafel van Little Tikes

Facebook Comments

«

»

14 COMMENTS
 • elisabeth maria martina

  5 maanden ago

  die dino bandjes zijn echt heel leuk
  gouden zwembadregel is je kind nooit uit het oog verliezen, nog gen seconde

 • Anna wienen

  5 maanden ago

  Niet rennen in het zwembad

  Repeat repeat repeat

 • Marian

  5 maanden ago

  Mijn gouden regel is: alleen mét zwembandjes aan het kleedhokje uit! Voor je ‘t weet hollen ze alleen naar het zwembad…
  Ik doe mee voor de dinobandjes!

 • Nele

  5 maanden ago

  Onze regel is dat ze op voorhand hun bandjes moeten aandoen want we willen niet dat ze on het zwembad springen zonder hun bandjes aan.

 • Iris Bakker

  5 maanden ago

  Jup, hetzelfde hier, zelfs als we wat gaan drinken moeten de bandjes om blijven. De leuke bandjes zullen hier goed van pas komen als de oudste zijn zwemdiploma heeft, maar de jongste nog bandjes om moet. De zwemring zou top zijn voor mijn zwangere zusje

 • Marian B

  5 maanden ago

  Bandjes om en niet rennen! Gelukkig heeft de oudste nu zwemdiploma A en B.
  Ik doe graag mee. Een fijne jaarwisseling gewenst en veel goeds voor 2020!

 • Jan

  5 maanden ago

  Rustig blijven.

  Super leuke actie , ik waag graag mijn kansje .

 • Anneliese De Waal

  5 maanden ago

  Doe heel graag mee, ze mogen niet rennen in het zwembad en niet zonder toezicht in het diepe duiken, doe erg graag mee we gaan volgend jaar naar Landal met een zwembad Groetjes Anneliese de Waal

 • Iris

  5 maanden ago

  Mijn gouden regel: verlies je kind(eren) nooit uit het oog, ook niet voor 1 seconde!

  Dit is extra veiligheidheid en superleuk voor de kids. Ik doe graag mee

 • carina peters

  5 maanden ago

  Mijn gouden regel, houd je kind altijd in de gaten.

 • Linda

  5 maanden ago

  Oooo deze bandjes zijn echt te leuk! Mijn dochter van drie is dol op dino’s! Fenna gaat geregeld met papa zwemmen en onze regel is ook altijd bandjes om! Je hoeft maar even afgeleid te zijn en ze is uit je zicht verdwenen. Ik zou gek worden! Mét bandjes om heb ik in ieder geval een fijner gevoel! En onze Sepp is net één en moet nu ook bandjes om, omdat hij niet meer in een zwemband wil, dus wij weten wel raad met deze prijs! Zal dan wel een mooie foto sturen 😉

 • Nadine

  5 maanden ago

  Niet rennen is het eerste wat in mijn hoofd opkomt. Ik doe graag mee!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: De gouden zwembadregel die altijd en overal geldt - MeerVanMir on december 30, 2019
 • Pingback: Zwembandjes altijd om is de gouden zwembadregel - MeerVanMir on december 30, 2019
 • Instagram
  • Die voetjes 😍
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Voor mij betekent 41 weken zwanger inleiden

  Toen hadden we de 38 weken alweer bereikt. En ja, ...

  Sluiten