Het is halverwege het schooljaar en de kinderen mogen allemaal weer de klas in. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn grut had er wel weer zin in. Toch vonden ze het thuisonderwijs ook niet heel vervelend. Deze mama is een top juf en ze konden zelf indelen wanneer ze hun werkjes wilden doen. Die vrijheid hebben ze niet op school. Vooral mijn oudste vindt het soms lastig het regime in de klas te moeten volgen. Zij werkt liever in de ochtend om de middag dan vrij te kunnen hebben (als kleuter was ze ook al eigenwijs). De bijna zesjarige kleuter heeft de tijd thuis benut met het zichzelf leren lezen. Het idee van alles te kunnen lezen sprak haar wel aan. IJverig is ze dus aan de slag gegaan en met resultaat. De eerste boekjes worden al zonder problemen gelezen. Om haar nog meer te motiveren heb ik haar verrast met een kwartet. En niet zomaar eentje natuurlijk, maar een heus woorden kwartet van Uitgeverij Delttas. Zodra ze net als haar grote zus zelf het spel kan spelen.

Het woorden kwartet: lezen en spelen tegelijkertijd

Ik denk dat uitgeverij Deltas je niet onbekend is. Daar komen veel leuke en educatieve materialen vandaan waaronder oefenkaarten en spelletjes. Voor de beginnende lezer is er ook een woorden kwartet.

Dit leuke kwartet is speciaal gemaakt voor kinderen die pas beginnen met lezen. Op elke kaart staan eenvoudige woorden op niveau AVI START, onderverdeeld in verschillende thema’s zoals dieren, spelen en school. Zo kan je kind op een leuke manier zijn of haar leesvaardigheid verder ontwikkelen. Wie verzamelt de meeste setjes van vier bij elkaar horende kaarten en wint het spel? 

woorden kwartet Deltas: Eerste Woorden Lezen Avi Start Ju
EAN 9789044757309 / Deltas

De beschrijving zegt eigenlijk al genoeg. Dit woorden kwartet is een ideaal spelletje voor de beginnende lezer. Niet alleen voor de kleuter die graag het wil kunnen, maar zeker ook voor de kleuter die wat motivatie tot lezen nodig heeft. Dat kan toch niet beter dan in een spelletje? De eenlettergrepige woorden maken het des te leuker. Het enige nadeel, als je het mij vraagt, zijn de dubbele medeklinkers die soms gebruikt worden. Volgens mij komen die pas veel later aan bod in groep drie. Verder is het woorden kwartet zeker een leuk product om te hebben en om samen met de kleuter te spelen. Misschien ook wel een goed idee voor tijdens de zomervakantie vlak voor groep drie? Ter vermaak en motivatie.

Meer informatie over dit product

woorden kwartet Deltas: Eerste Woorden Lezen Avi Start Junior