Reizen naar Canada is een droom voor velen door de adembenemende natuur, de vriendelijke steden en de uitgestrekte wildernis. Een rondreis Canada plannen vraagt om een goed overzicht van de kosten die je kunt verwachten. De vliegtickets naar Canada variëren sterk afhankelijk van het seizoen en hoe vroeg je boekt. Voor een retourticket vanuit Europa kun je rekenen op een bedrag tussen de 500 en 1200 euro. Accommodaties in Canada lopen uiteen van budget hostels tot luxe hotels. Gemiddeld kost een nacht in een hostel tussen de 20 en 40 euro terwijl een hotelkamer je minstens 100 euro per nacht zal kosten. Voor eten en drinken moet je rekening houden met ongeveer 30 tot 50 euro per dag.

Accommodatie en vervoer

Bij het plannen van je reis is het slim om te kijken naar verschillende types accommodatie. Canada biedt naast hotels en hostels ook veel campings en Airbnb’s die een goedkoper alternatief kunnen zijn. Binnenlandse vluchten zijn handig voor lange afstanden, maar treinen en bussen bieden een mooi uitzicht en zijn vaak goedkoper. Het huren van een auto geeft de vrijheid om op eigen tempo het land te verkennen. Vergeet niet de kosten voor benzine en eventuele parkeergelden mee te nemen in je budget. In steden als Toronto en Vancouver is het openbaar vervoer goed geregeld en een voordelige keuze voor korte afstanden.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Canada staat vol met nationale parken, culturele evenementen en historische sites die je niet wilt missen. Veel natuurparken vragen een toegangsprijs, die meestal rond de 10 tot 20 dollar per dag ligt. Speciale excursies zoals walvistochten, helikoptervluchten over de Rockies of kajakken op afgelegen meren kunnen aardig in de papieren lopen. Bedrijven zoals Van Verre bieden pakketreizen aan waarbij veel activiteiten al inbegrepen zijn in de prijs. Het kan een goede manier zijn om kosten te besparen en toch alles uit je reis te halen. Budget voor activiteiten en bezienswaardigheden moet flexibel zijn, want je wilt jezelf de kans niet ontnemen iets unieks te ervaren.

Photo 152950007 | Canada © Hpbfotos | Dreamstime.com

Eten en drinken

De kosten voor eten en drinken in Canada kunnen variëren afhankelijk van waar je bent. In grote steden vind je een breed aanbod van internationale keukens, maar dit kan prijzig zijn. Het is voordeliger om boodschappen te doen en zelf te koken als je accommodatie dat toelaat. Probeer ook de lokale delicatessen zoals poutine in Quebec of verse zalm aan de westkust. Het is de moeite waard om hiervoor wat extra budget vrij te maken. Drinkwater is in Canada van goede kwaliteit en gratis, dus een hervulbare waterfles meenemen bespaart niet alleen geld maar is ook beter voor het milieu.

Handige packlist

Voor een reis naar Canada is een goede voorbereiding essentieel. Neem kleding mee voor verschillende weertypes, vooral als je van plan bent zowel de bergen als de kust te bezoeken. Een warme jas, regenkleding en goede wandelschoenen zijn must-haves. Vergeet niet je reisstekker, zonnebril, zonnebrandcrème en insectenwerend middel. Een goede camera of smartphone is onmisbaar om de prachtige landschappen vast te leggen. Tot slot is het handig om een kleine EHBO-kit mee te nemen voor onderweg. Met deze packlist ben je goed voorbereid op alles wat Canada te bieden heeft en kun je optimaal genieten van je avontuur.

Vliegen naar Canada vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar verschillende luchthavens in Canada vliegen. Een voorbeeld van zo’n route is van Amsterdam naar Edmonton. De vliegtijd voor deze route is ongeveer 9 uur en 50 minuten, en KLM biedt drie vluchten per week aan. ​

ID 33424062 © Eudaemon | Dreamstime.com

Uitgelichte afbeelding: Dreamstime