Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“De ziekenhuiscontrole oftewel huh???”

Ik ben helemaal gesloopt. Wat kan een mens veel emoties hebben zeg! Het was een hele rare, maar dan ook echt rare, dag. Ik zal proberen uit te leggen hoe het is gegaan.

Mijn verloskundige had gisteren een afspraak voor mij gemaakt in het ziekenhuis om 13.00u om te bespreken hoe de miskraam mijn lichaam uit zou moeten. Om iets voor enen was ik bij de balie van de gynaecologie en bleek dat de afspraak voor een maand later ingepland stond. Toen brak ik in tranen uit en de verpleegkundige begreep dat mij wegsturen eigenlijk onmenselijk was, dus zij propte mij tussen twee afspraken in. Het spreekuur liep wel al uit, dus ik moest rekenen op een lange wacht. Een uur lang zat ik tussen al die dames met hun dikke buiken en de trotse mama’s die voor hun nacontrole kwamen. Heel confronterend allemaal, maar gelukkig kon ik me er enigszins overheen zetten. Ik had maar één doel en dat was zo snel mogelijk weer naar buiten de in te brengen pillen.

Na een uur wachten werd ik dus geroepen. Een vriendelijke jonge gynaecologe haalde mij op en nam me mee naar de bekende onderzoekskamer. In hetzelfde kamertje werd vorige keer mijn miskraam bevestigd, dus ik vond het wel toepasselijk weer daar te zijn. De arts stelde mij wat vragen en nam de verwijzing van de verloskundige door. Zoals verwacht zei ze dat ze mij ook nog even wilde checken. Inmiddels weer helemaal gekalmeerd klom ik de stoel in,  klaar voor de inwendige echo. Ik kende het riedeltje en had eigenlijk geen zin meer om mee te kijken. Totdat de gynaecoloog ineens zei: “ik zie toch wel wat!”. Ik draaide mijn hoofd naar het scherm en zag gelijk een klein boontje met een knipperend lichtje erin. “Zie ik dat nou goed?” vroeg ik haar en binnen twee seconden brak ik in huilen uit. Niet een klein beetje, maar gewoon hard en luid brullend (terwijl ik daar nog met mijn benen wijd in de beugels lag met de probe in me). “Ja mevrouw, ik zie echt een duidelijk vruchtje met een kloppend hartje. Wel nog pril, maar het zit er wel”. De woorden die uit mijn mond kwamen op dat moment kan ik niet op papier zetten. Eenmaal uit de stoel kon ik vervolgens even niets meer en had letterlijk trillende benen. Er werd voor mij een glaasje water gehaald terwijl een nieuwe afspraak voor over twee weken werd ingepland. Gewoon zwanger!!!

Nog steeds ben ik een beetje in shock. Mijn verloskundige was zo zeker van haar zaak, dat ik echt geen enkel sprankje hoop had toen ik het ziekenhuis in ging. Een kans van 1 op 100 had ze gezegd. Gelukkig dat ze in het ziekenhuis het ook nog checken. Nu maar hopen dat dit kleine wondertje de komen 33 à 34 weken lekker blijft zitten. Ik houd jullie op de hoogte!

 

Facebook Comments

«

»

20 COMMENTS
 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Wat een geweldig nieuws! Wat een wonder. Ik wens jullie nu alleen nog maar hele goede echo’s toe en over een paar maanden een gezond kindje. Geniet van dit geweldige nieuws, en je geeft me weer een beetje hoop.

 • Saskia

  4 jaar ago

  Wauw wat een wonder.

 • Wauw wauw wauw!!!! Wonderen bestaan inderdaad echt. Yes yes van harte gefeliciteerd met het kloppende hartje. Hoe ver ben je nu volgens de metingen?

 • Marijke

  4 jaar ago

  Wauw, dat is een rollercoaster aan emoties inderdaad. Ergens durf ik je nu niet te feliciteren, want stel dat….. Maar we duimen gewoon nog even hard door dat er over 2 weken een goed gegroeid meer dan een boontje zichtbaar is! Jullie verdienen het, na deze onzekerheid.

  Pff toch gefeliciteerd!

 • Alicia Hofman - Voshol

  4 jaar ago

  Wauw wauw wauw! Gefeliciteerd!!

 • Linda

  4 jaar ago

  Wow super! gefeliciteerd!!

 • Nathalie

  4 jaar ago

  Wat fijn nieuws is dit dan. Jouw dag kan niet meer stuk!

 • Jodi - liefthuis

  4 jaar ago

  Wauw wauw wauw wat mooi, ik snap dat je helemaal brak. Wat een fantastisch nieuws

 • Birgit

  4 jaar ago

  Wow!!! Ik vond het nieuws van gisteren zo erg voor je en dit is geweldig!!! Wat een wonder zeg!!! Ik wens je alle geluk van de wereld toe!

 • Wilmaaa

  4 jaar ago

  Zo fantastisch wat ben ik blij voor je! Ik heb gisteren nog voor je gebeden, de wonderen zijn de wereld niet uit inderdaad 🙂

 • Joyce

  4 jaar ago

  Wat een goed nieuws! Ik stuur je heel veel 10seclijm! Dat ie maar goed blijft plakken!

 • Bregje

  4 jaar ago

  Oooh wauw wat ontzettend gaaf! Wonderen bestaan! Gefeliciteerd!

 • Liess

  4 jaar ago

  Wat een geweldig nieuws. Van harte gefeliciteerd. ❤

 • Marian Zw.

  4 jaar ago

  Ik krijg er kippenvel van. Wat een emoties!

 • Mammabieb

  4 jaar ago

  Gister heb ik je artikel gelezen en er ging dan ook een stroom van vreugde door me heen toen ik de kop van je artikel las. Snel las ik het hele artikel en ik betrapte mezelf erop dat ik met kippenvel zat. Wat fijn dat jij die 1 op 100 bent. Gefeliciteerd!! Hopelijk verloopt de rest soepeler.

 • Nicole

  4 jaar ago

  Wat een bizar verhaal joh! Met recht een RollerCoaster inderdaad. Ik ga voor je duimen dat de rest van de zwangerschap goed gaat.

 • Linda

  4 jaar ago

  Jeetje!! Wat een shock!! Proficiat!!! 🙂 🙂 🙂

 • Sharon

  4 jaar ago

  Nu al een grappenmaker je knipperend boontje!!
  Blijf maar lekker plakken mini muppet!

 • Janske

  4 jaar ago

  Waauuwww wat een wonder! Gefeliciteerd

 • Kirsten

  4 jaar ago

  Wauw, wat een ongelooflijk mooie verrassing! Gefeliciteerd!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De tweede echo……het verlossende woord

Vandaan om 15.45 uur mochten we dan eindelijk weer naar ...

Sluiten