Het was een simpele zondagochtend en deze mama lag nog lekker ranzig in haar bedje. Iets met slaaptekort de afgelopen tijd en even moeten bijkomen. Manlief is aan het trainen voor de Nijmeegse vierdaagse en doet zijn loopafstanden vooral op zondagochtend. Met andere woorden: de kinderen waren even alleen beneden. Dat gaat overigens altijd wel goed hoor. Ik hoor het als er ruzie uitbreekt, maar over het algemeen gaat het gewoon goed en spelen ze gezellig samen. Deze zondagochtend werd ik niet wakker door geruzie van de meiden, maar een vreemde vrouwenstem aan de deur.

Mijn eerste indruk

“En ben jij dan Veerle?” hoorde ik haar vragen aan Sanne. Onmiddellijk zat ik recht overeind in bed. Was ik (weer eens) een afspraak vergeten? Ik checkte mijn agenda en daar stond echt niets in. Vluchtig deed ik mijn badjas aan en rende naar beneden. Aan de deur trof ik een vriendelijke dame aan met een tas vol knuffels. Achter haar stonden drie mannen in brandweeruniform. Ik schrok mij in eerste instantie de tandjes. Tot ik de knuffels herkende. Daar, op een zondagochtend terwijl mijn haren in standje Einstein stonden, stond Stichting Opkikker voor mijn deur. Om ons te bedanken voor het ambassadeurschap.

Ik hoop dat ze niet gelijk mij als ontaarde moeder hebben bestempeld gezien mijn ochtendjas en ochtendkapsel. Gelukkig kon ik wel gelijk een hele doos met telefoons aan ze meegeven, die de meiden hadden verzameld hadden.

Wat is Stichting Opkikker?

Stichting Opkikker is een hartverwarmende club in Nederland, toegewijd aan gezinnen met een kind dat langdurig ziek is. Ze zijn de superhelden die deze families een dag vol magie en plezier bezorgen, een welverdiende pauze van de eindeloze ziekenhuisgangen en behandelingen. Deze speciale ‘Opkikkerdagen’ zijn op maat gemaakt, vol avonturen en geluksmomenten, helemaal afgestemd op wat het zieke kind en hun familie het allerleukst vinden. Binnenkort gaan we met het gezin naar onze eerste eigen ambassadeurdag van deze stichting en lopen we een dag in Duinrell rond.

Inzamelen voor Stichting Opkikker

Sinds het jaar 1995 staat Stichting Opkikker stevig op eigen benen, en dat zonder een cent overheidssteun. Dit betekent dat elke vorm van ondersteuning – of het nu gaat om donaties, sponsoring of de creatieve inzamelacties die door enthousiastelingen worden opgezet – van cruciaal belang is voor hun voortbestaan.

Een van de manieren om geld te verzamelen is door het inzamelen van oude telefoons en tablets. Die worden goed gerecycled door Eeko én de Stichting ontvangt voor ieder toestel een vergoeding! De meiden hadden al flink wat bij elkaar verzameld, met een beetje hulp van mama, en konden deze die zondagochtend gelijk inleveren. Het werd met groot enthousiasme ontvangen.

Help je mee?

Tijdens onze inzamelingsactie merkten we dat er nog zoveel mensen oude telefoons thuis hebben liggen waar niets mee gebeurd. Zodoende dat we ook hier nog een oproep doen. Heb je oude toestellen liggen en wil je de meisjes steunen in hun ambassadeurschap, dan zouden wij erg blij zijn je mobieltjes te ontvangen. Je mag mij een mailtje sturen over hoe we de overdacht kunnen doen. Bedenk maar zo, het heeft alleen maar voordelen: je bent de telefoons kwijt, je steunt een goed doel, je rececycled gelijk en denkt daardoor aan het milieu. Complete win-situatie dus!

Alvast bedankt!