Wat enorm leuk dat spelletjes helemaal mee gaan met de tijd. Iedereen herkent wel een meme. Een meme is wanener iemand een grappige afbeelding plaatst, bijvoorbeeld via Facebook, een blog of op een forum. Bij een meme gaat het niet om de specifieke data, maar het is de boodschap, de grap, een gevoel dat overgedragen wordt. Dat is juist de bedoeling van dit spel.

Wat houdt het spel in?

In de doos zitten 75 fotokaarten en 360 bijschriftkaarten toegevoegd. Het is de bedoeling om de leukste combinaties te maken van de foto met een bijschriftkaart. Elke ronde is er iemand anders de scheidsrechter die besluit welke combinatie de grappigste is en de winnaar is van die ronde. 

Nog meer leuke spelletjes

De regels van What do you meme zijn heel eenvoudig. De scheidsrechter start de ronde door het kiezen van een fotokaart. Deze zet hij op een standaard voor iedereen om te zien. Daarna krijgen de resterende deelnemers allemaal 7 bijschriftkaarten per persoon. Van deze 7 bijschriftkaarten kiest de deelnemer de leukste tekst die bij de foto past. Deze kaart legt hij gedekt op de tafel bij de scheidsrechter. Zodra iedereen een kaart heeft neergelegd, schud de scheidsrechter de kaarten die hij heeft ontvangen van de anderen. Zijn de kaarten geschud, dan leest de scheidsrechter elke kaart voor. Iedereen hoort dus de teksten die volgens anderen passen bij de fotokaart. De scheidsrechter besluit welke tekst de grappigste koppeling heeft met de foto en deze persoon wint een punt.  

What do you meme

Deze ronde is nu afgelopen en de persoon links van de scheidsrechter is nu de scheidsrechter in de volgende ronde. De rondes zoals hierboven beschreven blijven doorgaan totdat de eerste 20 punten heeft, maar hierin kun je ook andere afspraken maken. Zoals de achterkant van het spel zegt “speel totdat je honger hebt, stop met spelen en bestel een pizza”. 

What do you meme is leuk voor een avondje met vrienden

Het is een heel leuk spel en heel actueel. Vanwege de teksten op de bijschriftkaarten is het niet geschikt voor onder de 18 jaar. Naar mijn idee is het spel leuker als je dit speelt wanneer je in een melige bui bent of in een groter gezelschap. Vooral met een drankje erbij, is het spel geniaal bedacht. Hoe later het wordt op de avond, hoe droger de humor wordt. What do you meme is een leuk spel om in huis te hebben.

Meer informatie over dit product