Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Wie ziet het plaatje het snelst? Ontdek het met Lynx”

Inmiddels weet je wel dat ik dol ben op spelletjes, maar het is wel afhankelijk van wie mijn tegenspeler is. Van manlief bijvoorbeeld, kan ik gewoon bijna nooit winnen. En van verliezen word ik erg chagrijnig, dus dan zijn spelletjes weer niet leuk. Mijn kinderen, en dan vooral de oudste, heeft deze leuke kwaliteit van mij geërfd. Ze vinden het hartstikke leuk om een spelletje te spelen, maar dan moeten ze wel winnen. Vaak genoeg heb ik dat maar laten gebeuren, maar soms wil deze mama ook gewoon weer eens de kampioen zijn. Desnoods ten koste van haar kinderen. Bovendien moeten ze toch leren tegen hun verlies te kunnen, toch?

Het nieuwe spel

Recentelijk ontvangen wij een spel waarvan ik gelijk wist dat ik daar heel goed in zou zijn. Ik had het op de Spielwarenmesse in Duitsland al gespot en gespeeld en toen was ik al verbazingwekkend goed (aldus de bedenker van het spel). Normaal gesproken is het juist uitermate geschikt voor kinderen om van hun ouders te winnen, omdat kinderen plaatsjes sneller spotten. Ik weet niet wat dat voor mij betekent. Ben ik nog erg een kind qua geest of heb ik, wat ik hoop, een goed optisch zicht? Hoe dan ook, uiteraard ging ik de strijd aan met mijn kinderen. Van manlief moest ik niet te fanatiek doen, maar als ik eenmaal op dreef ben …

Het bordspel Lynx van Identity Games

Het spel heeft twee varianten en beiden zijn geschikt voor met kinderen. Het bestaat uit een groot rond bord, opgedeeld in (pizza)schijven. Deze kan je elke keer weer anders neerleggen zodat er minder snel herkenning optreedt. Verder zijn er gekleurde fiches, drie voor elke speler en een box vol met kaartjes van plaatjes. Al deze plaatjes komen ook voor op het bord.

In de eerste spelvariant krijgt elke speler drie kaartjes en moet deze zo snel mogelijk terug vinden op het bord. Degene die als eerste de drie gevonden heeft, heeft de ronde gewonnen en mag zijn kaartjes als punten bewaren. De rest moet de niet gevonden plaatjes wegleggen. Deze tellen niet meer mee. Wie als eerste 25 kaartjes heeft, heeft het spel gewonnen.

In de tweede spelvariant wordt er gestreden om hetzelfde kaartje. De speler die als eerste het plaatje op het bord heeft gevonden, legt snel zijn fiche op de afbeelding. Is het juist, dan krijgt hij het kaartje als punt. Is het niet goed dan moet hij één van zijn eerdere gewonnen kaartjes weer inleveren. Een punt minder dus. Wie als eerste 15 plaatjes gevonden heeft en dus ook zoveel kaartjes heeft, heeft gewonnen.

We hebben hard gelachen en gestreden

Met mijn brein is dus niets mis als je bedenkt dat dit spel bedoeld is om het te trainen. Ik kan in snel tempo de plaatjes op het bord terug vinden. Naarmate we het meer speelden, werden de kinderen ook sneller / handiger er in. En ook zeker fanatieker! Jammer alleen, dat ze elkaar soms hielpen om mij maar dwars te zitten. Hahahaha. Ondanks dat, is het wat ons betreft een zeer vermakelijk spel voor de hele familie. Het is niet voor niets genomineerd voor speelgoed van het jaar!

Winactie

Goede dingen mogen gedeeld worden, dus ga ik iemand blij maken een eigen exemplaar van het bordspel Lynx. Lijkt het je wel wat om de strijd aan te gaan met je kinderen of echtgenoot, laat het mij dan weten. Wie weet win jij dan dit leuke spel. Meedoen kan tot en met 31 augustus. Succes!

Voor meer informatie over Lynx klik je hier.

Facebook Comments

«

»

39 COMMENTS
 • Xaviera Jamie

  2 maanden ago

  Ja ik loot graag mee want wij zijn dol op spelletjes! Hierdoor gaan we vaak te laat naar bed!

 • Natasja

  2 maanden ago

  Supergaaf om tegen onze 3 kinderen te spelen dit! Hier spelen ze ook ineens maar wat graag samen, zodat ik wel moet verliezen. Lol. Mijn zoontje is volgende week jarig. Zou een tof cadeau zijn.

 • Betti Scheringa

  2 maanden ago

  Lijkt me leuk spel dus doe graag mee

 • kempenaers anita

  2 maanden ago

  ziet er een leuk spel uit om samen met elkaar te spelen

 • Corinne

  2 maanden ago

  Heel graag! Dat ga ik nooit winnen van mijn bijna 4-jarige zoon met ass, maar daar verlies ik uiteraard met liefde van…

  • Miranda verhoeven

   2 maanden ago

   Ik doe ook graag mee! Mijn zoontje gaat wel winnen denk ik super leuk om samen te spelen

 • elisabeth maria martina

  2 maanden ago

  dit is een leuk spel ik doe graag mee voor mijn kleinkinderen

 • Claudia Diependaal

  2 maanden ago

  Oh wat leuk dat je het ook weg mag geven, toen ik met een antwoord gaf op Facebook wist ik dat nog niet. Echt super! Dan doe ik natuurlijk graag mee!

 • Jennifer Lee

  2 maanden ago

  Lijkt ons een super leuk spel! Heerlijk samen spelen met m’n zoontje en m’n partner maar ook zeker met familiedagen met alle neefjes en nichtjes! Leuk voor jong en oud. Ik doe super graag mee!

 • Alma

  2 maanden ago

  DAt is nou echt iets voor mijn visueel ingestelde zoon. Ben benieuwd of hij me kan verslaan. (Vrees het van wel)

 • Tamara

  2 maanden ago

  Ja leuk! Onze zoon vindt zoekboeken leuk, dus dit vast ook. En wel slim van je meiden om samen te spannen.

 • Anna Wienen

  2 maanden ago

  Wij zijn gek op spelletjes! Ik doe graag mee

 • Oma Will

  2 maanden ago

  Dit wordt een leuke spelletjesmiddag met de kleinkinderen.
  Dat wordt dus lachen gieren brullen en af en toe een boos gezicht van diegene die verliest. Ik ken dat.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor dit leuke spel.

 • harry brants

  2 maanden ago

  ziet er een superleuk spel uit om met zijn allen gezellig te spelen

 • Marian B

  2 maanden ago

  Mijn zoontje vindt spelletjes en zoekboeken helemaal leuk. Dit is een hele mooie combinatie. Ik ga graag de uitdaging met hem aan!

 • Jolanda

  2 maanden ago

  Leuk, we houden van spelletjes. Denk dat mijn zoon en dochter hier wel plezier aan gaan beleven.

 • A.

  2 maanden ago

  Wij zijn toe aan een nieuwe uitdaging dus verras ons maar 😉

 • Nelly

  2 maanden ago

  Ik wil de uitdaging aangaan.

 • wilmsen anita

  2 maanden ago

  Om met de kleinkinderen te spelen

 • Susan

  2 maanden ago

  Lijkt me een leuk spelletje die we graag willen uitproberen

 • Janneke Pekaar

  2 maanden ago

  Ja, dat lijkt me enorm gezellig met ons kindje en haar vriendjes!

 • An Plantinga

  2 maanden ago

  Ik doe graag mee. Voor onze kinderen (en ons als ouders), maar ook voor mijn klas!

 • lottie

  2 maanden ago

  Ja graag! lijkt mij een super leuk spel!

 • Margo

  2 maanden ago

  Lijkt ons leuk. Ik doe graag mee.

 • Jan

  2 maanden ago

  Graag loot ik mee voor dit schitterende spel .

 • Heleen Haarsma

  2 maanden ago

  Heel leuk samen met mijn man en 2 kleindochters! 🙂
  Duimen maarrr….

 • Bea

  2 maanden ago

  Lijkt me een leuk spel.

 • Jeanne

  2 maanden ago

  Ik loot graag mee voor dit leuke spel.

 • Renée

  2 maanden ago

  Leuk 🙂 Ik doe graag mee aan de verloting.

 • Marjo

  2 maanden ago

  Klinkt leuk. Ik waag graag een kans.

 • Remco B

  2 maanden ago

  Mijn neefjes en nichtjes zullen dit vast een heel leuk spel vinden, ik doe heel graag mee!

 • iris

  2 maanden ago

  Wat leuk. Ik wil de strijd graag aangaan met mijn zoontjes

 • Renilda

  2 maanden ago

  ik doe mee voor mijn kleinkinderen

 • Sharon v Bregt

  2 maanden ago

  Wij hebben op zaterdagavond altijd spelletjesavond met de oudste twee. En de strijd die er in het gezin ontstaat is eigenlijk nog wel het leukst. We willen dit spel graag opnemen om een keer te spelen op zaterdagavond!

 • Clau-dya

  2 maanden ago

  Ja mijn kids en man inmaken is natuurlijk heerlijk!

 • maris

  2 maanden ago

  dit gaat mn dochter geweldig vinden! dol op spelletjes

 • Frederique

  2 maanden ago

  Lijkt me erg leuk deze, ik doe graag mee!

 • Nadine

  2 maanden ago

  Wat leuk! Ik doe graag mee!

 • Anneliese de Waal

  2 maanden ago

  Heel erg leuk voor de kinderen, doe graag mee voor ze, ze zijn gek op spelletjes spelen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
 • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.
 • Met volle aandacht en luisteren naar de gids die ons van alles over Suriname aan het vertellen is. Zo leuk dat mijn meisjes zo dol zijn op het museum. Ze gaan er echt graag naar toe.
 • Vandaag met de meiden naar Amsterdam afgereisd voor de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum. Vooral de kleine Noor was er gefascineerd van alles wat ze om zich heen zag. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar ik kan je nu al zeggen dat het zeker de moeite waard is om naar deze tentoonstelling te gaan. #tropenmuseum #suriname #mati #tentoonstelling #vakantietip #herfstvakantie

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog oma Bobje: de logeerpartij

Een heel programma had ik voor hen in elkaar geflanst, ...

Sluiten