Iedereen is gek op katten, of nou ja bijna iedereen. Ik vind ze zelf ook erg lief, maar ben minder fan van kattenbakken en kattenharen. Ik vind ze wel leuk als ze zingen. Er zijn gelukkig genoeg mensen die deze beesten adoreren. Daaruit ontstond ook het idee voor ‘Poeslief’. Een film die draait om het leven van de bekendste kat van Nederland: Abatutu. Deze dierendag komt Poeslief 2 uit. Zo kan je weer of nog meer genieten van deze meest gewilde huisdieren.

Het verhaal van Poeslief 2

De film draait om de kat Abatutu en zijn twee neefjes. Hij vertelt in de film zijn levensverhaal en behandelt daarbij verschillende thema’s die voor katten belangrijk zijn. Hij vertelt over de hoogtepunten uit zijn carrière als beroemdste kat van Nederland. Naast dat je Abatutu ziet in de setting waarover hij vertelt, zie je bij elk thema ook een compilatie van kattenfilmpjes. Een thema kan zijn: katten en voedsel, katten en muziek, katten en andere dieren, katten en water of katten en mensen. In de film volgen we losjes het verhaal dat Abatutu een eigen castingbureau start en zijn collega katten oproept om hun leukste filmpjes in te sturen. De leukste, mooiste, ontroerendste filmpjes komen in de film en wie weet zit daar wel weer een nieuwe ster tussen die op weg gaat naar eeuwige roem. Nu zijn er in Poeslief 2 ook de twee jonge neefjes die net zo beroemd willen worden als Abatutu en hard aan zijn stoelpoten krabben om zijn rol over te nemen! Zo zie je maar weer, dat zelfs in de dierenwereld er nog volop onderlinge strijd kan zijn. Er is maar één koning van de savanne!

Poeslief 2

Katten zijn populair

Het is duidelijk dat de poezen immens populaire huisdieren zijn. Alleen op social media al worden filmpjes ervan miljoenen keren bekeken. Wil je geld verdienen met een video? Film je kat in een grappige positie en voor je het weet ontvang je duizenden euro’s per maand. Eerlijk waar, het kan echt zo gebeuren. Dus pak die camera en maak de opnames. Voor Poeslief 3 desnoods 😉

Dvd Poeslief 1

Poeslief 2