Van tijd tot tijd is het echt even nodig om op te laten. Neem de tijd om weer tot jezelf te komen. Je kunt er een enkele dag voor uittrekken, maar het is nog wel beter om er een weekend van te maken. Ga een weekend weg! Op een andere locatie kun je namelijk volledig tot rust komen. Hoe ziet een weekend weg vol ontspanning eruit? Dit zijn de beste tips!

Relaxte kleding aan

De kleding die je draagt doet veel voor hoe je je voelt. Moet je gedurende de werkweek altijd netjes gekleed zijn? Dan is het heerlijk om in het weekend voor het tegenovergestelde idee te gaan: draag relaxte kleding. Een comfortabele joggingbroek heren moet bijvoorbeeld zeker mee in je reistas. Het liefst draag je ‘m het hele weekend lang, met een zacht T-shirt of een warme trui erboven. Wil je toch af en toe ook wat netter gekleed zijn? Denk dan aan een chino in een zachte stof. Dat zit nog altijd goed.

Hangen in bed

Ga op zoek naar een hotel of huisje met een comfortabel bed! Het is namelijk absoluut aan te raden om tijdens dat ontspannen weekend weg eens goed bij te slapen. Zet je wekker uit, en word gewoon wakker wanneer je lichaam eraan toe is. Toch vroeg wakker geworden? Blijf dan gewoon nog eens een uurtje liggen – je hoeft dit weekend immers helemaal niets. Ook ’s avonds kun je ervoor kiezen om vroeg weer in bed te gaan liggen. Kijk nog een film, of doe direct de ogen toe.

Sporten tijdens een reisje

Houd je van sporten? Dat kun je ook zeker doen tijdens het weekend weg. Sterker nog, het maakt dat je je fit voelt. Je hoeft heus niet per se de meest intense workout te doen. Het kan ook al lekker zijn om een klein rondje te hardlopen of om een andere rustige training te voltooien. Of ga actief in de weer door wat te fietsen of wandelen.

Ontspannen in de buitenlucht

Zorg dat je lekker veel buiten te vinden bent tijdens het weekend weg! We zitten normaliter namelijk veel binnen. De buitenlucht doet goed. Het liefst ga je op reis naar de natuur: ontwijk de stad of een ander druk gebied, om juist in een rustige omgeving dat stuk ontspanning op te zoeken. Wandel door het bos of door de duinen, om maar wat te noemen.

Uitgebreid koken en eten

Focus je tijdens het weekend weg op koken en eten! Als je koken niet interessant vindt, is het een idee om uiteten te gaan of om eten te laten bezorgen. Eet in ieder geval waar je trek in hebt: cheaten is prima. Een lekker drankje erbij, en je bent helemaal voorzien!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock