Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Je kind alleen in de auto laten. Wel of niet?”

Het is een lekkere eerste lente dag en wat ga je dan doen? Je gaat gezellig met je man en je peuter naar de Ikea. Daar aangekomen zie je dat je allerliefste kleine manneke in slaap is gevallen. In goed overleg met manlief besluit je hem lekker te laten slapen. Jullie zullen toch maar een half uurtje weg zijn. Het is even in en uit de Ikea, niets meer dan dat. Dus sluit je de auto af met kind erin en begeef je je naar de ingang van het Zweedse concern. En dan….

1204

What were you thinking!!!!

Welk persoon, met zijn volste verstand, maakt een beslissing om een peuter alleen achter te laten in een snikhete auto om te gaan winkelen in de Ikea? Heel ver weg had ik het heel misschien wellicht nog ergens begrepen als de ouders eventjes vergeten waren, dat ze hun peutertje hadden meegenomen. Alhoewel ik me dat ook eigenlijk niet kan voorstellen. Maar deze ouders hebben dus een weloverwogen beslissing genomen om hun kind in een zwarte auto in de zon te laten slapen, want “hij sliep nog zo lekker”. Gelukkig waren er omstanders, die de, inmiddels van drijfnat van het zweet, kleime man konden bevrijden vanuit de (jawel) niet afgesloten achterbak. Veilig in de auto zat hij dus ook niet eens.

Misschien ben ik gewoon te paranoia of overbezorgd, maar ik heb er al de grootste moeite mee de Muppets in de auto te laten om te betalen na het tanken. Toen Sanne nog alleen was haalde ik haar er met de maxi cosi elke keer er uit, maar met twee is dat gewoon geen doen.ย Daarom tank ik nu voornamelijkals ik ze niet bij mij heb of bij zo’n pomp waar je aan de pomp zelf kan pinnen.

De arme ouders van de Ikea-tragedie hebben zondag wel de schrik van hun leven gekregen denk ik en hopelijk hun lesje geleerd. Alhoewel ik nog steeds vind dat het vanzelfsprekend voor ze had moeten zijn een kind niet alleen in de auto achter te laten.ย Zou jij het doen? Even naar binnen wippen en je kind niet meenemen? Waar ligt voor jou de grens? Laat het me weten!

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Aletha

  4 jaar ago

  Ik laat de mijne nooit alleen in de auto. Tanken doe ik als ik dr niet bij me heb. Is ze in slaap gevallen, tsja dan maken we dr wakker. Gelukkig hebben wij een makkelijk kind..,

 • Marijke

  4 jaar ago

  Tanken doe ik wel. Neem bij voorkeur de tank hier in het dorp en dan de tank die het dichtstbij is. Kan ik ze nog zien tijdens het betalen. En pinnen doe ik ook wel eens zonder ze eruit te halen. Verder gaan ze er altijd uit!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender ๐Ÿ˜
 • Kijk eens wie er wakker is ๐Ÿ˜ #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje ๐Ÿ˜
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Ik ben niet de enige!

De term loedermoeder is je vast wel eens opgevallen op ...

Sluiten