TOP
leeftijd 2 tot 4 jaar

“Klorofil, je vrienden uit het magische bos”

Terwijl ik met mijn vriendinnetjes door de stad loop, bespreken we het speelgoed van tegenwoordig. Er is zo ontzettend veel, dat het soms moeilijk is om keuzes te maken voor je kinderen. Wat is nou leuk om cadeau te geven en wat ook nog enigszins verantwoord is. Hier antwoord een vriendinnetje op dat zij vroeger heel graag de speelboom van Klorofil wilde. De liefde voor dit speelgoed werd beaamd door de andere dames. Maar ik had werkelijk geen idee waar ze het over hadden. Wat in hemelsnaam was Klorofil? En wat was er dan zo leuk aan de speelboom? Uiteraard ging ik op onderzoek uit.

Een en al Klorofil warmte

De wereld van Klorofil bestaat uit kleine schattige dieren poppetjes, die alleen maar liefde en vreugde kennen. Echt waar, zo zoet is het. Ze leven allemaal in een natuurlijk en ietwat magische omgeving. Dat zal waarschijnlijk ook wel bijdragen aan hun vrolijke humeur. Het heet dan ook niet voor niets “your Friends from the Magic Forest”. Maar los van de schattige gezichtjes, de originele woonhuisjes of de bijzondere voertuigen is het toch gewoon weer speelgoed? Ja, natuurlijk is het dat. Maar wel speelgoed waar ik enthousiast van word.

Waarom ik Klorofil leuk vind

Ik houd van speelgoed waarmee een kind zelf moet spelen in plaats van vermaakt te worden. Bij een computerspel of een interactieve robot is het het product dat het kind iets laat doen. Het is absoluut niet verkeerd hoor, maar ik denk dat het belangrijk is dat er ook gespeeld wordt met items die andersom werken. Bij speelgoed zoals Klorofil, wordt een actieve en creatieve houding van een kind gevraagd. Het stimuleert de fantasie en originaliteit. Elk verhaal wordt weer anders en al helemaal als anderen gaan meespelen.

Voor de jongste telg had ik de speelboom in huis gehaald, maar het was uiteindelijk haar zus van vier jaar die telkens weer het stuk speelgoed erbij haalde. Het was voor het eerst dat ik haar helemaal zelfstandig en met fantasie zag spelen. Ik hoorde de mooiste verhalen en ze leek er geen genoeg van te krijgen. De speelboom is overduidelijk een succes bij onze kleuter.

Lees ook: Duurzaam en super leuk speelgoed van viking toys

«

»

36 COMMENTS
 • elisabeth maria martina

  9 maanden ago

  mijn jeugd is 65 jaar geleden dit merk ken ik dus echt niet
  het is wel ontzettend leuk voor een jarige job

 • Floor Verseveldt

  9 maanden ago

  Wat leuk! Maar ik heb nog nooit van de speelboom en het merk gehoord.

 • Ina

  9 maanden ago

  Nee, ik ken het niet uit mijn jeugd of mijn dochters jeugd. Maar het lijkt mij heel leuk voor kleindochter Noelle; zij zit ook vol liefde en vreugde, en houdt van spelen.

 • Simone

  9 maanden ago

  Ik ken het niet. Nog nooit van gehoord! Maar het ziet er leuk uit! Ik denk dat mijn dochter het heel leuk zal vinden.

 • Kelly Aarts

  9 maanden ago

  Ja, wij hadden het vroeger in de kleuterklas! Was toen altijd erg in trek om met de boom te spelen!

 • Anna wienen

  9 maanden ago

  Ik ken hem niet…

 • Anna wienen

  9 maanden ago

  Ik ken hem niet…

 • Anna wienen

  9 maanden ago

  Ik ken hem niet… ‍♀️

 • Marian B

  9 maanden ago

  Het is mij helemaal onbekend. Mijn dochtertje en ik willen wel graag kennismaken met Klorofil want we zijn er reuze nieuwsgierig naar.

 • Lenny Wibbelink

  9 maanden ago

  Ik ken de speelboom wel, maar wist de merknaam niet. Ik denk dat mijn meiden er erg vrolijk van gaan worden

 • Oma Will

  9 maanden ago

  Ik ken de speelboom en het merk Glorofil niet.
  Heel leuk speelgoed voor mijn jongste kleindochter.
  Heel graag doe ik mee voor de kleine helicopter.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee.

 • Claudia Diependaal

  9 maanden ago

  Ik had de boom. Maar daar zat een familie in. Niet deze schattige diertjes hoor. De boom en de auto, volgens mij zag ik ook de lift. Ik wordt 45 komend jaar. Maar het was dus een gezin en niet deze schattige diertjes Ik loot graag mee!

 • Goele H

  9 maanden ago

  Ik ken het niet,nog nooit van gehoord, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt!

 • Nele

  9 maanden ago

  Ik had er nog nooit eerder over gehoord

 • Susan

  9 maanden ago

  Nee, ik ken het niet uit mijn jeugd, ben wel erg benieuwd

 • maris

  9 maanden ago

  ahhhh t cute voor mn nichtje… doe graag mee voor haar

 • m chen

  9 maanden ago

  Het groene ding komt mij wel bekend voor als ´ik heb het wel eens gezien maar ermee hebben gespeeld´ (nee) en de naam van het merk komt mij niet bekend voor. Ik zal graag deze heli voor mijn nichtje willen winnen!

 • Nelly

  9 maanden ago

  Ik ken het niet, maar loot graag mee.

 • Eliatha Buurmans

  9 maanden ago

  Voor mij onbekend, maar denk dat mijn kinderen het wel leuk zouden vinden. Ik loot dus graag mee.

 • Suus

  9 maanden ago

  Ik ken Klorofil niet maar vind ze super leuk en loot graag mee voor mijn nichtje.

 • J. Jonker

  9 maanden ago

  Ja, ik ken het van vroeger. Ook toen was ik al gek van zoiets sprookjesachtig. Helaas zag ik het alleen bij andere kinderen. Ik vind het er nu zelfs nog liever uit zien met die diertjes!

 • Tineke

  9 maanden ago

  Ik ken Klorofil niet uit mijn jeugd, mijn kinderen gaan dit sowieso wel meekrijgen! Dit staat al op het lijstje voor Sinterklaas. Mijn dochter is wel van Little People, hier heeft ze al veel van en ik was op zoek naar vergelijkbaar speelgoed zonder batterijen. Toen kwam ik per toeval klorofil tegen en ik ben er helemaal weg van. Binnenkort ga ik de boom voor haar bestellen als groot cadeau. Het zou mij erg leuk lijken om de helikopter erbij te kunnen geven.

 • Jan

  9 maanden ago

  Nog niet eerder van gehoord .

 • Roy ten Pas

  9 maanden ago

  Ik ken het niet, maar lijkt me erg leuk

 • Saskia

  9 maanden ago

  Onwijs snoezig voor kleine emma

 • wilmsen anita

  9 maanden ago

  Nee, ik ken het niet uit mijn jeugd

 • Trotsema fati

  9 maanden ago

  Nee ik ken het niet! Maar lijkt me super leuk voor mijn peutertje

 • Iris

  9 maanden ago

  wat leuk. ik doe mee☺

 • Aide

  9 maanden ago

  Zo leuk, speelde er graag mee bij mijn vriendinnetje vroeger

 • Iris Bakker

  9 maanden ago

  Zou heel leuk zijn voor mijn dochters derde verjaardag volgende maand. De speelboom kende ik zeker wel van vroeger, maar van Klorofil heb ik nog nooit gehoord

 • Judith Veldhuizen

  9 maanden ago

  Goedemiddag.,
  Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar ben er wel nieuwsgierig naar geworden en doe dus graag mee voor mijn zoontje Tygo

 • berendina Jaasma

  9 maanden ago

  Ik ken het niet,maar vind het wel erg leuk voor mijn kleinzoon

 • Tygo

  9 maanden ago

  Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar ik denk dat mijn zoontje dit erg leuk vind.

 • Anneliese de Waal

  9 maanden ago

  Erg leuk, doe erg graag mee voor de jongste, ziet er erg leuk uit , ik ken het niet uit mijn jeugd.

  Groeten Anneliese

 • Renilda

  9 maanden ago

  ik ken het niet. maar lijkt me leuk voor mijn kleinkinderen. ik loot mee.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: De Little Tikes Slammin' Racers Stunt Jump - MeerVanMir on september 15, 2019
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  De film van Thomas de Trein: opgraven en ontdekken

  Het eerste liedje dat mijn oudste meisje zelfstandig kon zingen, ...

  Sluiten