Verhalen van een werkende moeder
TOP
Spelletjes

“Just Dance 2020: leuk en goed voor jong en oud!”

Installatie Just Dance 2020

Hoewel ik de PlayStation zelden aanraak, lukte het me binnen een kwartier om Just Dance 2020 te downloaden. Het is dus wat dat betreft echt gebruikersvriendelijk, zeker ook voor een ‘leek’. Drie kwartier later kon ik aan de slag.

Je kunt het spel op drie manieren spelen: met je telefoon, een camera (max. 4 spelers tegelijk) of met de PlayStation Move. Voor mij was de keus simpel. Ik heb alleen een telefoon, dus koos ik daarvoor. In totaal kun je trouwens zes smartphones koppelen aan het spel en op die manier tegen elkaar strijden.

Toen alles was gekoppeld en geïnstalleerd, kwam ik bij het keuzemenu:

 • Kids
 • Just Dance nummers
 • Afspeellijsten
 • All Stars

Kidsversie van Just Dance 2020

Bij de kinderversie van Just Dance gaat het om vrij eenvoudige dansjes op kinderliedjes. Babyshark was hier (helaas) favoriet bij de oudste van 3. Wel vond ik het erg leuk om te zien dat hij bij de liedjes met twee personen echt wilde meedansen en tegen mijn handen klapte wanneer dit moest.

Just Dance nummers

Hier krijg je een ruim aanbod in liedjes. Wel is het handig een Unlimited abonnement aan te schaffen wanneer je ze allemaal hebt uitgespeeld. Daarmee krijg je nog 500+ nummers om uit te spelen. Kortom, je bent dan echt wel even zoet.

Afspeellijsten

Een van de keuzemenu’s is ook die met afspeellijsten. Je kan ze zelf samenstellen, maar er staan ook een aantal nummers voorgeprogrammeerd met onder andere:

 • Makkelijke nummers
 • Warming-up
 • Populaire liedjes in jouw land
 • Meest gespeeld
 • Moeilijke nummers

Handig: je kan zelf ook in de database zoeken naar de titel van een nummer of specifieke artiesten. 

All Stars

Bij het All Stars deel staan nummers van de afgelopen 10 jaar ‘Just Dance’. Deze kun je spelen in een bepaalde volgorde. En doe je dit goed, dan kan je ook hier weer nummers vrijspelen.  

Hoe werkt het spel Just Dance 2020? 

Als je een nummer kiest om te spelen, zie je meteen wat de moeilijkheidsgraad is. Sommige liedjes zijn voor meerdere personen gemaakt, waardoor iedereen zijn eigen personage kan kiezen. Rechts onderin zie je verschijnen welke beweging je moet maken. Bij de kinderen in mijn klas zie ik hoe snel ze dat oppikken, maar voor mij was het toch nog een beetje oefenen. Ik raak enigszins afgeleid door het dansende poppetje en ik begrijp niet altijd de bewegingen direct. Even wennen dus!

Lees ook: de perfecte headset voor jonge gamers

Door je telefoon te koppelen, kan je punten verdienen met de juiste bewegingen. Doe je het goed? Dan verdien je sterren en medailles en kan je ook nieuwe nummers vrijspelen, zoals een remix.

Waarom Just Dance 2020 echt wel een toevoeging is? 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit spel normaal niet zo snel had aangeschaft. De liedjes met bijbehorende danspasjes staan namelijk ook op YouTube en daardoor had ik eigenlijk niet verwacht dat het echte spel zo’n toevoeging zou zijn. Maar wat bleek? De toevoeging van het spelelement, het kunnen vrijspelen van liedjes en tegen elkaar strijden, maakt Just Dance 2020 toch echt veel leuker dan ik had verwacht. Je kan dit bijvoorbeeld ook doen tijdens een spelletjesavond of gewoon met de kinderen. 

Slank in 2020 met Just Dance

Op de dagen dat ik niet sport, ben ik met dit spel toch actief. En door het flinke aanbod aan nummers, staat er altijd wel iets bij naar je smaak: van latin tot rock, van eighties tot kerstmuziek. En van populaire liedjes uit ‘mijn tijd’, zoals de Macarena, maar ook van nu zoals Kid Rock. Kortom, een aanwinst!

Geschreven door Sophie

Winactie

Wist je dat Just Dance dit jaar tien jaar bestaat? Reden voor een (dans)feestje toch? Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik een PS4 en een Xbox One versie van dit geweldige spel mag weggeven. Met wat leuke hebbedingetjes erbij. Wil je kans maken? Laat mij dan weten welke van de twee je zou willen winnen. Meedoen kan tot en met 15 januari. Succes!

Facebook Comments

«

»

32 COMMENTS
 • Jolanda W

  5 maanden ago

  Mijn dochter heeft dit bij vriendinnetje gespeeld en is erg enthousiast. Ik zou graag het spel winnen voor de PS4.

 • Anna Wienen

  5 maanden ago

  Ik doe mee voor de ps4 heel gaaf!!

 • Sanne Bool-Brekelmans

  5 maanden ago

  Jaahaa heel graag de xbox one versie… ❤ ben héél erg benieuwd naar dit spel en door jouw blog alleen nog maar meer

 • Claudia Diependaal

  5 maanden ago

  Wauw wat een gave ACTIE Ik loot graag mee voor het spel van de PS4! Wat zullen de kleinkinderen dit leuk vinden!

 • Marloes

  5 maanden ago

  Jaaa heel cool! Wij hebben het laatst nog gehad over dit spel om het aan te schaffen, dus ik wil het graag winnen voor de ps4

 • Karlijn Gooiker

  5 maanden ago

  Ik doe graag mee voor de ps4! Mijn dochtertje van 13 (downsyndroom) danst erg graag. Aangezien er weinig spelletjes voor de ps4 waar zij goed mee om kan gaan, lijkt dit spel me zeer geschikt! Voor haar zou ik graag meedoen, zodat we dit kansspel kunnen uitproberen.

  • Karlijn

   5 maanden ago

   Kansspel = dansspel

 • Laura Kolthof

  5 maanden ago

  Geweldig, ik doe graag mee voor de XBOX ONE 🙂

 • Gé Geurtsen

  5 maanden ago

  De xbox one aub, dat wordt swingen!

 • Renate Vink

  5 maanden ago

  Onze dochter Milou is een groot fan van het spel Just Dance op de PS4. Ze kan uren dansen en mee zingen. Wat zou ze super verrast en blij zijn als ze dit nieuwe spel zou winnen!!!

 • Erika van koert

  5 maanden ago

  Heel gaaf ! Mijn dochter zoekt nu steeds clips op op YouTube dus dit spel zal zeker in de smaak vallen. Ik doe graag mee voor de ps4 versie

 • Nicky

  5 maanden ago

  Wij hebben een PS4

 • Iris

  5 maanden ago

  Ik loot mee voor PS4. Top spelletje. Hier zouden mijn kids zich zeker mee kunnen amuseren

 • Renilda

  5 maanden ago

  Ik loot mee voor mijn kleinkinderen. Ik GA voor de PS4 versie.

 • Renee

  5 maanden ago

  Aangezien Zijne Heiligheid ‘De Sint’ een PS4 heeft bezorgd maar we nog niet zo veel spellen hebben, doe ik heel graag mee voor de PS4 versie van dit spel!

 • Nicole Beijersbergen

  5 maanden ago

  Mijn kinderen dansen nu altijd bij een vriend op dit spel. Wat zou het leuk zijn om hun te verrassen met hun eigen spel voor de Xbox One, zodat ze ook hier kunnen dansen.

 • anita kempenaers

  5 maanden ago

  doe graag mee voor mijn kleindochter voor de xbox one versie

 • Tamara

  5 maanden ago

  Ik doe mee voor de PS4 versie, leuk!!

 • lottie

  5 maanden ago

  Super graag de PS4 versie! Leuk!

 • Jan Kleijn

  5 maanden ago

  Dan ga ik voor de Xbox One

 • Suus

  5 maanden ago

  Wow, wat een gave winactie! Ik waag graag een kansje voor de PS4 versie.

 • wilmsen anita

  5 maanden ago

  ik doe mee voor een PS4

 • Nelly

  5 maanden ago

  Ik ga voor de PS4 versie.

 • Oma Will

  5 maanden ago

  Dansen dat doen mijn kleinkinderen graag.
  En Just dance 2020 is goed voor de beentjes los te maken..
  Sinds kort hebben ze ook de PS4, dus daar ga ik graag voor.
  Volg Bloglovin en waag een dansje( Oh nee, ik bedoel kansje)

 • Anneke Putter

  5 maanden ago

  Xbox one versie zou top zijn! duimen maar….. wellicht kunnen we straks een vreugde dance-je maken?

 • Jan

  5 maanden ago

  Ik waag graag mijn kansje voor de PS4 versie.

 • Jordan

  5 maanden ago

  Heel graag ps4

 • Marieke

  5 maanden ago

  De PS4versie! Noor houdt van dansen en het lijkt me supergezellig om dit samen te doen!

 • Anneke Putter

  5 maanden ago

  Xbox One zou fantastisch zijn, dan maken we direct een “vreugde dance-je” !

 • brants harry

  5 maanden ago

  doe graag mee voor mijn kleindochter die zingt en danst heel graag, xbox one versie

 • magda

  5 maanden ago

  ik zou dolgraag onze meiden te verrassen. De meiden zit op kidsdance. Zouden graag thuis ook graag verder dansen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Whisper, een nieuw spel voor de Nintendo Switch en PS4 - MeerVanMir on januari 8, 2020
 • Instagram
  • Die voetjes 😍
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Mijn nieuwe winterjas van GeBe Maternity

  “Krijg jij een vierde kind?” wordt meestal met de grootste ...

  Sluiten