Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling en woordenschat. Ik probeer de oudste twee meisjes daar in te stimuleren door de meest uiteenlopende boeken voor ze in huis te halen. Soms van de bieb en soms rechtstreeks van de uitgeverij. Zo nu en dan is het een schot in de roos. Dat weet ik helemaal als er vervolgens een boekbespreking over volgt. Dit moet mijn achtjarige blijkbaar al doen in groep vijf. Afgelopen week heeft ze deze afgerond over het boek “het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam”. Dit verhaal, bestaande uit 192 pagina’s, is een boek dat je in een ruk uitleest. Aldus mijn dochter. En het klopt wel, want ze had het binnen no time uit gelezen.

Het verhaal

Zin in een leuk avontuur boordevol hilarische situaties, vrolijke illustraties en grappige personages? Duik dan snel in dit knotsgekke boek dat op je lachspieren zal werken! Het Supervrolijke Magische Woud is de allerleukste plek in de hele wereld, maar heel af en toe komt er een slechterik langs om de vrede te verstoren. Een piepklein paddenstoeltje groeide uit tot een gigantische gemene zwam die de macht in het Woud wil overnemen. Alle hoop is gevestigd op vijf dappere helden. Alleen zij hebben de kracht om de kwaadaardige Fungus te stoppen voordat hij met zijn giftige sporen het hele Woud vernielt. Ideaal voor fans van Kapitein Onderbroek en Dog Man.

Ik ben geen fan van champignons, dus voor mij is dit al jaren de schurk. Leuk om te lezen, dat het ook echt als slechterik in een boek terug komt. Fans van eenhoorns kunnen ook verrukt zijn, want één van de helden is een eenhoorn. Deze schijnt altijd honger te hebben gedurende het hele avontuur. De favoriete held van mijn dochter was de fee Sterre. Zij heeft iets met magie sinds haar vorige boek. Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam vond ze net nog wat leuker, zei ze. Het was een spannend avontuur en ze was erg nieuwsgierig naar hoe het af zou lopen. De plaatjes maakten het helemaal af. Kortom, een aanrader voor elk kind!

Je koopt het bij Bol

Winactie

Wil je een exemplaar winnen van dit leuke boek? Laat dan een reactie achter. De winnaar ontvangt bericht.

Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam