Het is haast niet meer voor te stellen, maar een paar weke terug hadden we volop zon in ons kikkerlandje. Het was zo warm, dat er tropenroosters ingesteld werden op een aantal basisscholen. Ik heb daar toen mijn zegje over gedaan, zoals ik altijd graag mijn mening deel. Een beetje lezer van mij weet dat ik soms wat ongenuanceerd en vooral heel direct kan zeggen. En ja, dat levert soms wat reacties op bij mensen. Dat het meer teweeg zou brengen dan een statement over vaccinaties had ik echter niet verwacht. Noch dat ik zoveel negatieve en persoonlijke opmerkingen zou krijgen. Ik wilde daar toch nog wat over zeggen.

Je kan het natuurlijk niet met mij eens zijn. Of met mijn ongezouten mening. Ik verwacht ook totaal niet dat iedereen dezelfde mening heeft en van een beetje tegengas of discussie kan ik zeker ook genieten. Maar om mij een slechte moeder te noemen? Puur alleen omdat ik “klaag” dat scholen kinderen naar huis sturen wanneer het warm is en ik, als werkende ouder, dat soms lastig vindt op te lossen. Ik kreeg berichtjes dat ik mijn kinderen verwaarloos en wist waar ik aan begon. Ik zou mijn baan maar moeten opzeggen om eens mijn verantwoordelijkheden te nemen. Kinderen staan op één en ik was egoïstisch dat ik werk. Het was blijkbaar een beter idee dat ik alle eindjes aan elkaar zou gaan knopen en maar niet in loondienst zou zijn. Het feit dat ik dan een minder gelukkig mens, en naar mijn mening dan dus ook een mindere moeder ben, deed er verder niet toe. De stelling was duidelijk: ik moest meer aan mijn kinderen denken.

Even voor de duidelijkheid. Heb je een probleem met mijn mening, dat is prima. Maar zeggen dat ik een slechte moeder ben, vind ik best ver gaan. Gelukkig weten de kinderen en ik beter. En ik zal mij door die negatieve en persoonlijke aanvallen nooit en te nimmer laten afschrikken om mijn mening te geven. Eerlijk gezegd vind ik het een zwaktebod als mensen op die manier laten blijken het ergens niet mee eens te zijn. Ik houd van een goede discussie, maar dan wel met echte argumenten. Heb je die niet? Soms is het dan beter gewoon je mond te houden. Ondertussen denk ik alvast over mijn volgende stelling en kijk ik uit naar de reacties die erop volgen.