Hoe gaat het met je? Dat is een vraag die ik steeds vaker hoor. Komt het door mijn afwezigheid op mijn website? Dat klopt! Ik was even erg druk en had wat minder tijd om mijn artikelen te schijven. Komt het door de wallen onder mijn ogen? Damn, dan werkt mijn concealer onvoldoende. Nee hoor, grapje. Ja, ik merk zelf ook dat ik wat vermoeider. Waarom? Ik ga gewoon te laat naar bed. Dus volledig mijn eigen schuld. Iets met in de avond nog werken en zo. De nadelen heb ik inmiddels wel ondervonden.

Dit wist je vast nog niet van mij

Heel stiekem ben ik een beetje een hypochonder. Normaal gesproken is dat geen probleem, maar als ik net wat anders voel aan mijn lichaam, dan kan ik nog welk eens gaan piekeren. Al helemaal als ik dan dokter Google geraadpleegd heb. De meest nare verschijnselen weet ik altijd wel te vinden. Zo heb ik bijvoorbeeld soms last van spiertrekkingen. Nou, dan heb je al bijna ALS of MS. Terwijl het ook gewoon vermoeidheid en dan BFS kan zijn. Geheel onschuldig.

Vorige week moest ik voor een checkup naar mijn huisarts. Ik was nogal gehaast en toe ze mijn bloeddruk opmaten, was deze een tikkie verhoogd. Het gevolg? Ik heb een week niet lekker geslapen (dus ook meer trillende spieren). Omdat ik maar een halve schildklier heb, was het wel aangeraden een nader bloedonderzoek te doen. Naast de TSH en T4 ook de cholesterol. Toen voelde ik mij ineens een stuk ouder.

De uitslag

Vandaag kwamen de resultaten binnen en ik ben gewoon normaal. Mijn verhoogde bloeddruk van 143 over 97 is acceptabel (voor de arts dan) en mijn cholesterol ratio is ook onder de vijf. Alles staat gewoon op groen. Nou ja, mijn glucose is wellicht wat aan de lage kant, dus moet wat meer gezonder eten. Enfin, mijn bloeddruk is dus oké en zal geen schade veroorzaken. Alles leuk en aardig, maar de hypochonder in mij zegt wat anders: ik ga proberen wat meer rust te pakken en zeker ook beter op mijn eten letten. Oh ja, en op tijd naar bed! Ben benieuwd wat het effect gaat zijn. Dit ouder worden vind ik zo nu en dan toch best een dingetje…