Verhalen van een werkende moeder
TOP
Boeken

“Een boek vol verhalen in De dieren van Grimm”

Weet je wat ik nou zo leuk vind aan Disney? Zij hebben van de enorm veel sprookjes een tekenfilm gemaakt. De ene is nog meer bijzonder dan de andere. Het is een leuke manier voor kinderen om in aanraking te komen met sprookjes, want soms vraag ik mij af of zij anders die verhalen van Grimm en Anderson wel zouden kennen. Eigenlijk best zonde, want het zijn prachtige sprookjes. Oké, ook soms wat naar voor een kind. Zo gaat in het echte verhaal de Kleine Zeemeermin dood. Ze kan niet leven zonder haar prins en pleegt daarom zelfmoord. Niet echt een leuk sprookje voor het slapen gaan. Frozen is weer gebaseerd op de ijskoningin, die in het echte verhaal niet zo lief als Elsa is. En zo zijn er nog meer sprookjes kindvriendelijk gemaakt. En gelukkig maar.

Er zijn ook sprookjes over dieren

Naast de bekende prinsessen en prinsen, zijn er ook heel veel Grimm verhalen die over dieren gaan. Denk bijvoorbeeld maar aan de wolf en de zeven geitjes, maar ook de wat onbekendere zoals de heggenkoning. Ze zijn stuk voor stuk net zo bijzonder als alle andere avonturen. Toch zal je deze minder snel op film terug zien. Dan is het des te leuker om ze samen te lezen met je kinderen. Niet alleen leren ze dan nieuwe verhalen kennen, maar samen lezen is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. En laat ik nou net een leuk boek voor je hebben ontdekt.

De dieren van Grimm

Als het om sprookjes gaat, is Grimm denk ik wel de meest bekende schrijver. Maar wist je dat het eigenlijk twee schrijvers waren? Namelijk de Duitse broers Jacob en Wilhelm Grimm. Hun verhalen kwamen voort uit onderzoek naar taal en folklore. Omdat het enthousiasme bij de kinderen het grootst bleek, hebben ze in de loop van tijd de verhalen wat kindvriendelijker gemaakt. Enfin, de broers hebben dus ook een hoop sprookjes over dieren geschreven. In het recent uitgekomen boek genaamd “de dieren van Grimm” kan men een aantal van die klassiekers lezen. Wat ik erg waardeer in het boek is dat er prachtige plaatjes bij zitten en dat het lettertype dusdanig groot is, dat het ook erg geschikt is voor een beginnende lezer om zelf op te pakken. En aangezien mijn oudste nu in groep drie zit, hoop ik dat deze verhalenbundel haar zal enthousiasmeren om zelf te gaan lezen. Het nodigt wel uit.

Winactie

Ben jij ook zo dol op sprookjes en zou je graag een exemplaar van De dieren van Grimm willen winnen? Laat dan een reactie achter en wie weet krijg je er eentje thuis gestuurd. Super leuk cadeau ook voor de feestdagen! Meedoen kan tot en met 28 september. Succes!

Facebook Comments

«

»

22 COMMENTS
 • Ina

  8 maanden ago

  Heel mooi voor mij en kleinkind; gek op sprookjes EN dieren!

 • Anna wienen

  8 maanden ago

  Jaaaa wij doen heel graag mee

 • Marian zw

  8 maanden ago

  Super leuk, ging vroeger als kind elke week naar de bieb en daar zat altijd wel een sprookjes boek bij. Leuk om die sprookjes nu weer met de kids te lezen

 • Tamara

  8 maanden ago

  Leuk! Onze zoon wordt graag voorgelezen en vindt sprookjes ook erg interessant. Dit boek zou leuk zijn voor met pakjesavond.

 • Esther N

  8 maanden ago

  Cool! Dit boek zou super leuk zijn voor mijn 3 zoons, die het heerlijk vinden voorgelezen te worden. Mijn oudste (groep 4) kan inmiddels zelf ook goed lezen, dus dat hij het boek zelf ook kan (voor) lezen maakt het extra leuk!

 • Landje Bleeker

  8 maanden ago

  Accchhh wat leuk voor de kerstdagen , gezellig bij de kerstboom met kop warme choco en voorlezen .

 • elisabeth maria martina

  8 maanden ago

  wat een geweldig gebaar verras mijn jarige kleinzoon maar met dit prachtige exemplaar #duimenmaar

 • Oma Will

  8 maanden ago

  Sprookjes van Grimm blijven altijd leuk om te lezen.
  Heel graag doe ik mee voor dit leuke sprookjesboek.
  Mijn kleinkinderen zitten al klaar om voorgelezen te worden, nou ja, of om zelf te lezen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Judith

  8 maanden ago

  Het lijkt me super leuk om voor te lezen aan ons zoontje Tygo. Zo hoort ook hij van de sprookjes van grimm. Hij zou het vast prachtig vinden!

 • Claudia Diependaal

  8 maanden ago

  WOW lijkt me een super mooi boek! Leuk om nu het weer, zich weer van de andere kant gaat laten zien gezellig op de bank en ze allemaal een voor 1 een verhaaltje te laten uitzoeken! Heerlijk! Ik loot graag mee!

 • Marian B

  8 maanden ago

  Ik heb het gevoel dat de sprookjes niet meer zo vaak worden (voor)gelezen. Ik heb er vroeger echt van genoten en zou ze graag door willen geven aan mijn kinderen. Ik ben benieuwd naar dit boek, en doe daarom graag mee.

 • Geertje

  8 maanden ago

  Wat leuk! Ik zou graag een exemplaar van De dieren van Grimm willen winnen!

 • maaike beld

  8 maanden ago

  Heel leuk! Ik waag een kansje <3!

 • Saskia Munneke

  8 maanden ago

  Samen met mijn neefjes zou ik graag willen wegduiken in dit mooie boek om mee te gaan op avontuur!

 • Annelies van Hurne

  8 maanden ago

  Sprookjes zijn sprookjes. Alleen de grimm verhalen net iets anders. Ik doe mee. Leuk!

 • Marieke

  8 maanden ago

  Jaaa leuk voor mijn dochter

 • Anna de Boer

  8 maanden ago

  Ik wil graag met mijn zoontje van dit mooie boek genieten

 • Suzanne Hin

  8 maanden ago

  Wat een prachtig vormgegeven boek. Als sprookjesliefhebbers zouden wij deze graag toevoegen aan de sprookjescollectie van onze dochters.

 • m chen

  8 maanden ago

  Leuk voor mijn nichtje, ik doe mee!

 • Viviane

  8 maanden ago

  Zou ik heel leuk vinden voor mijn zoontjes van 1 en 5!

 • Manon

  8 maanden ago

  Ik doe graag mee voor mij 2 kleine dierenfans!

 • nele

  8 maanden ago

  leuk boek om voor te lezen aan mijn kindjes.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
 • Die voetjes 😍
 • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
 • Zusterliefde 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
 • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
 • She’s rockin’ it 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wat ik echt nodig heb in en van een huis

Het is alweer vijf jaar geleden dat manlief en ik ...

Sluiten