Wie gaat trouwen in Amsterdam kan natuurlijk terecht in het stadhuis of bij een van de stadsloketten. Maar leuker is het om de ceremonie te vieren op een meer bijzondere locatie, zoals in een tram (ja, dat kan echt!) of in een luxe hotel. De stad telt bijna driehonderd geregistreerde trouwlocaties, waaronder een aantal bekende gebouwen zoals de Beurs van Berlage, musea, grand cafés, kerken en zelfs een voormalig treinstation. Komend jaar mag ik als trouwfotograaf in Amsterdam  een ceremonie op een boot fotograferen, ik kijk er nu al naar uit!

Volop fotodecors

Een bruiloft in Amsterdam is dan ook voor elke fotograaf een feestje. En niet alleen vanwege de fantastische locaties ceremonies, recepties en feesten, maar vooral ook voor de bruidsreportage. Denk bijvoorbeeld aan het historische centrum met zijn grachten of juist aan industriële terreinen met oude machines en veel graffiti zoals de NDSM-werf. Ga je liever voor groen? Dan kun je terecht in Vondelpark, Park Frankendael of een van de vele andere mooie parken en tuinen van Amsterdam. Bijna nergens is de keuze zo groot.

trouwfotograaf amsterdam

Iedereen op het plaatje 

Maar een bruiloft gaat niet alleen om de locatie. Het bruidspaar staat natuurlijk centraal, samen met alle genodigde familie en vrienden. Voor mij gaat deze dag dan ook vooral over het vieren van de liefde, met alle emoties die daarbij horen. Foto’s die dat goed weergeven, maak ik het liefst. Geen geposeer, gewoon zoals het is. Uiteindelijk zijn dat ook de beelden die nog jaren later worden gekoesterd, door het bruidspaar zelf en misschien ook wel door hun kinderen. Onlangs kreeg ik uit het niets een mailtje van een stel waarvan ik meer dan vijf jaar geleden hun bruiloft in eigen tuin heb gefotografeerd: “we willen je even laten weten dat we nog zo genieten van de foto’s die je destijds van ons hebt gemaakt”. Kijk, daar doe ik het voor. 

Spontaniteit

Zijn jullie net als deze trouwfotograaf verliefd op Amsterdam? En houden jullie niet van zoetsappige en geposeerde foto’s, maar juist van spontane beelden vol echte emoties? Dan kom ik graag met jullie in contact. Stuur me een berichtje, vertel iets over jezelf, en laat me weten hoe jullie willen gaan trouwen. Dan nodig ik jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën en plannen!