1301163Nadat ik vorige keer al verteld had over de nadelen van een vrouw zijn moet ik uiteraard ook de voordelen eens belichten. Het lijkt namelijk niet altijd zo, maar soms is het super handig om niet van het mannelijke geslacht te zijn. Ik maak er stiekem ook wel eens gebruik (dan wel misbruik) van. Ik noem een paar situaties.

  • Ik had een nieuwe autoradio gekocht, maar de installatie in mijn oude volvo 440 lukte niet. De vorige eigenaar had de draden doorgeknipt. De jongens van een garage hebben deze kosteloos voor mij erin ingezet op een vrijdagmiddag.
  • Ik reed 30km te hard en werd op de bon geslingerd voor 160 euro. Nadat ik heel hard uithuilde bij de betreffende agent,  heb ik nooit meer de boete ontvangen.
  • Ik zag de bus wegrijden van mijn bushalte. Na een gulle glimlach stopte hij voor me en kon ik alsnog instappen (300 meter van de halte vandaan).
  • Ik kreeg vroeger gratis drankjes in de kroeg en om mijn leeftijd werd niet gevraagd bij disco’s boven de 21 (terwijl ik 16 was).
  • Als ik netjes naar werk moet betekent het nog niet dat ik in pak moet.
  • Als vrouw heb je bovendien 4 maanden zwangerschapsverlof.
  • Je kan 9 maanden lang de zwangerschap als excuus gebruiken om iets niet te doen of te willen (de zogeheten zwangerschapskaart).
  • Elke maand heb je als vrouw een goed excuus om lekker chagrijnig te zijn of uit je vel te springen om je ook nog eens vol te proppen met chocolade.
  • Als vrouw kan je zonder problemen romcoms en chickflicks kijken.
  • Je kan ongegeneerd een potje janken bij een film of goed boek.

Dit is nog maar een kleine opsomming van al onze pluspunten. Eigenlijk heeft het vrouw zijn ook wel zo zijn voordelen dus. Toch zal ik dat nooit toegeven. Ik ben erg benieuwd wanneer jullie gebruik maakten van jullie vrouwelijke charmes.