Een spel waar je de humor van in kan zien, vind ik als volwassene erg leuk om te spelen. Alles wat met poepen en stinken te maken heeft is natuurlijk helemaal geweldig voor de kinderen. Hoe geweldig is het dan als dit samen komt in een grappig spel genaamd de De Stinkies van Megableu. 

De inhoud en de spelregels

Als je de doos van De Stinkies uitpakt, moet je eerst de wasstraat in elkaar zetten en de stickers erop plakken om het een beetje op te pimpen. Als het helemaal in elkaar is gezet zie je een wastruck met een lopende band naar de mond ervan. Zorg ervoor dat je de batterijen erin doet en je bent klaar voor je eerste spelletje.

Het doel is om jouw stinkie, stinkdier, niet in de wastruck te laten belanden. Er zijn twee startpunten op de wasstraat aangegeven. De ene is bijna aan het einde en de andere iets ervoor. Met z’n drieën kan je dit spel spelen. Iedere speler kiest een kleur en pakt de daarbij behorende dobbelsteen. 

Als iedereen op zijn plek staat op de wasstraat geeft één iemand het startsignaal en zet die de wasstraat aan. De lopende band van de wasstraat gaat nu draaien. Gelukkig draait hij niet continue en stopt hij af en toe, want daarmee kan je net een beetje op adem komen. 

Speltip: Dogman, aanval van de vlooien

De Stinkies

Gooien, gooien en gooien!

Alle spelers gooien tegelijkertijd met hun dobbelsteen en kunnen 0, 1 of 2 stappen vooruit doen. Probeer als speler zo ver mogelijk weg te blijven van de mond van de wastruck, want dan heb je verloren. Kijk wel goed op de vakjes van de loopband waar je op terecht komt, want die hebben ook pijlen. De pijlen op de loopband wijzen naar voren, opzij of juist richting wastruck! De bedoeling is dat je gewoon blijft gooien met je dobbelsteen en om op die manier zo ver mogelijk van de ingang van de wastruck te blijven. Degene die als langs op de loopband blijft, heeft gewonnen. 

Onze ervaring met De Stinkies

Wat ik zo leuk vind is dat het idee is dat als je verliest, jouw stinkie door de mond van de wastruck gaat en er aan de andere kant uit komt. Hiermee is hij compleet gewassen 😊. Hoe grappig is dat!!!

Het spel is vanaf 5 jaar, maar mijn zoon van 3 jaar snapte heel goed hoe het spel werkte. Zijn doel was echter om zo snel mogelijk door de wastruck te gaan, want dit is toch echt wel het leukst. 

Wat ik zo leuk vind aan De Stinkies, is dat het een makkelijk spel is om te volgen voor de kleinere kinderen. Er zit ook nog een soort van competitie in, wat ik juist soms wel eens mis bij die spelletjes voor de kleintjes. Als de wasstraat eenmaal staat, ziet het er gewoon geweldig uit. Zeker een aanrader. 

Meer informatie over dit product