We maken vandaag weer even een klein uitstapje naar vroeger. Naar toen ik nog een klein Miriammetje was. Naast een intense liefde voor Barbies speelde ik ook graag met mijn twee paardjes. Dit waren wel twee hele speciale paardjes. De één was blauw met prachtige paarse haren en de ander had vlassig raar gekleurd haar, maar gaf wel weer licht in het donker. Ik heb het natuurlijk over de beroemdste speelgoedpaardjes die er bestaan: My Little Pony!

My Little Pony

De viervoeters van tegenwoordig zijn wel wat luxer dan toen ik er mee speelde. Dat was ook wel te verwachten nu ze meerdere werelden ontdekt hebben. Ooit gehoord van Equestria? Dat is bijvoorbeeld het land waar de magische pony’s wonen. Wist je trouwens dat de naam Equestria afstamt van het Latijnse woord equus, wat paard betekent? Als je een beetje bekend bent met de huidige serie weet je dat er in dit prachtige land ook een klein baby’tje is geboren, namelijk Baby Princess Flurry Heart. Met haar grote blauwe kijkers heeft ze al snel alle pony harten veroverd. Het is ook echt een dotje. Mocht je het nog niet weten, de baby is de dochter van Princess Cadance, die op haar beurt weer de oude oppas is van Twilight Sparkle. En de serie draait weer om Twilight Sparkle en haar vriendinnetjes zoals Rainbow Dash. Is het nog te volgen zo?

22111

Het Crystal Empire kasteel

Als je van koninklijk bloed bent leef je doorgaans in een kasteel. Baby Princess Flurry Heart en haar moeder Princess Cadance brengen hun dagen dan ook door het in het prachtige Crystal Empire kasteel. Speciaal voor de fans van My Little Pony is de Crystal Empire nu ook als speelgoed verkrijgbaar. Met haar hoogte van maar liefst 56 centimeter is het wel een flinke verschijning en al helemaal doordat het letterlijk ook licht geeft! Aan een leeg kasteel heb je niet zoveel, dus worden er welgeteld 16 verschillende accessoires bijgeleverd zoals een troon, een spiegel, een kroon en andere mooie sieraden. Ook de bewoners van het kasteel, Princess Cadance en Baby Flurry Heart, zullen niet ontbreken, dus met de Crystal Empire set ben je eigenlijk gelijk gereed voor uren speelplezier.

22112