Wat een bijzondere tijd zo met het coronavirus… De kinderen zijn thuis, moeten hun schoolwerk doen en ik werk thuis. Mijn man heeft een eigen schildersbedrijf en werkt gewoon door bij de klanten. Gelukkig vinden de klanten het tot nu toe ook goed dat hij komt schilderen. Ondanks dat mijn dochters 9 en 11 zijn, vind ik het lastig om het thuiswerken en de zorg voor de kinderen te combineren. Daarom hebben we een schema gemaakt met mijn zus en zwager die een dochtertje van 4 hebben. Zo kunnen we ieder onze uren werken en is er ook iemand die voor de kinderen zorgt of ze helpt met hun schoolwerk. Dat werkt voor iedereen prettig. En tussendoor moet er ook tijd zijn om leuke dingen te doen, zeker in het weekend. Ik heb dus het afgelopen weekend een heerlijke cake gebakken met mijn jongste dochter. Ze kwam er zelf mee en ik vond het natuurlijk een prima idee! Hopelijk ook voor jullie leuk om te doen met de kinderen en daarna lekker te smullen!

Wat is het cake recept?

200 gram boter (op kamertemperatuur)
200 gram suiker
200 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
1 cakeblik

Lees ook: hoe zandkoekjes bakken wel leuk kan zijn

Zo ga je aan het werk!

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snij de boter in blokjes en doe in de mengkom. Laat de mixer even draaien zodat de boter lekker romig wordt. Doe daarna de suiker, bloem en vanillesuiker bij de boter. Laat dat ook even draaien. Dan kan je de eieren 1 voor 1 toevoegen. Zorg ervoor dat elk ei opgenomen wordt door het mengsel door de mixer even aan te zetten.

Een extra toevoeging

Als het allemaal goed gemengd is, kan je nog iets lekkers toevoegen, zoals rozijnen, gedroogd fruit of iets van smarties. Mijn dochter heeft gekozen voor een soort hagelslag, wat smarties en discodip. Het lijkt best veel op de foto, maar uiteindelijk zag je er niet zoveel van toen het eenmaal gebakken was…

Roer het door het mengsel heen. Vet het cakeblik in en doe daarna het cakemengsel in het cakeblik. Zet het dan in de oven en bak het ongeveer een uur. Haal het uit de oven, laat het even afkoelen en draai ‘m dan om zodat de cake uit het cakeblik valt. Genieten maar!

Wat vind je van dit cake recept?

Lees ook: Lieke bakt: taart met karamelsaus en chocoladeganache