Nog een paar weekjes en dan gaat het weer los onder de rivieren. Nou ja, niet alleen zo zuidelijk, maar daar worden volgens mij wel de grootste en langste feesten gevierd. Ik blijf me erover verbazen hoeveel mensen daadwerkelijk ook die afstand voor een feestje willen afleggen. In de buurt waar ik woon is namelijk geen immens carnaval, dus je bent al snel bijna twee uur kwijt in de auto om een goed feestje mee te pakken. Ik heb overigens collega’s, die dit elk jaar trouw weer doen. Ik denk dat je het ooit moet hebben meegemaakt om er zo’n fan van te kunnen zijn.

Een feestje voor iedereen

In plaats van dat de carnaval zo ver weg is, lijkt het mij een goed idee om er meer een landelijk festijn van te maken. Het kinderdagverblijf van mijn dochters helpt er al aan mee door in die feestweek de kinderen ook verkleed te laten komen. Bij de kinderen moeten we denk ik ook beginnen. Ik stel voor dat iedereen in de week van carnaval verkleed naar de opvang of school brengt. Als we dat nou elk jaar herhalen is het tegen de tijd dat onze kroost volwassen is in alle regio’s een jaarlijks feestje geworden. Ik beloof dat ik dan mij op mijn vijftigste ook nog in een bizar kostuum zal hijsen. Misschien wel als stout verpleegstertje of zoiets.

Verkleedkleding

Aangezien dit een duidelijk meerjarenplan is, is het noodzakelijk om meerdere verkleedoutfits in huis te hebben. De kinderen elk jaar in dezelfde pakjes naar de opvang sturen is ook weer zo afgezaagd. Gelukkig hoeft verkleedkleding tegenwoordig niet zoveel meer te kosten en is er ook meer keuze dan toen ik kind was. Van Feestwinkel.nl mocht ik een kijkje nemen in hun webshop en voor de dametjes een outfit uitzoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan als er zoveel opties zijn. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Spaanse feestjurk, omdat mijn moeder die al eerder wilde kopen voor Sanne en toen geen tijd had. Voor Veerle koos ik de jurk van Sneeuwwitje. Ik heb namelijk bedacht dat ik elk jaar een nieuwe sprookjes-prinsesse-jurk ga toevoegen aan de collectie. Beide outfits heb ik in maat 104 besteld, maar de jurk van Sneeuwwitje past de dreumes ook wel. Dat is het voordeel van jurkjes denk ik, die mogen best wel wat groter vallen. De dames waren er in ieder geval erg blij mee.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Feestwinkel.nl.