In het kader van “ik ga op vakantie en neem mee….” Is er voor mij een andere variant op het lijf geschreven. Het heet “ik ga op vakantie en vergeet….”. Het is wonderbaarlijk hoe ik het elke keer weer presteer om er op uit te gaan en iets essentieels te vergeten. Om dit enigszins te voorkomen begin ik meestal al dagen van te voren met spulletjes en kleding klaar te leggen. Elke keer schiet mij wel iets te binnen wat ik er dan nog bij kan doen. En toch weet ik het te presteren om gewoon standaard iets te vergeten. Deze keer kwam ik er achter dat ik welgeteld één broek had meegenomen voor de kleinste en dat was degene die ze aanhad. Gelukkig had ik genoeg voor haar zussen mee, dus hebben we het even praktisch opgelost door broekspijpen om te slaan. Haar luierkont hield de rest wel op zijn plek. Verder was ik natuurlijk de tandpasta van de kinderen vergeten. Helaas gebeurt dit wel vaker en nog leer ik er niet van. Hopeloos hè?

De schoenen vergeten!

Wat ook ontbrak aan het assortiment van de meisjes, waren de zomerschoentjes. Ik bedoel dan niet de gympjes die ze gewoon aanhadden, maar de echte stappers voor bij het zwembad en het strand. Ze liepen non-stop op blote voeten en gleden soms uit als de tegels nat waren. Levensgevaarlijk dus! Gelukkig konden we voor een prikkie teenslippers kopen bij één van de strandtenten. Alleen niet in de maat van deze mama. Nou ja, die waren er wel maar of ze zaten niet lekker of ze zagen er verschrikkelijk uit. De ijdele dame in mij geeft dan soms haar grenzen ineens aan.  Maar goed, geen nood aan de man, want de zomer moet nog komen en er zijn genoeg leuke strandschoenen te koop. Je hoort het: shoppen!!!

Welke moet ik kiezen?

De vraag is alleen waar mijn voorkeur naar uit gaat. Ik heb eerst even gekeken bij LASCANA wat de opties zijn en ik weet het gewoon nog niet. Wil ik teenslippers net als mijn dochters of ga ik meer voor de espadrilles variant? De laatste kan ik weer beter combineren met een jurkje waardoor ik het ook naar mijn werk aan zou kunnen. De teenslippers daarentegen, zijn wel echte ultieme strandschoenen en daarmee ook vakantiestappers. En die heb ik uiteindelijk meer nodig dan weer nog een paar werkschoentjes. Kortom, er is weer keuzestress. Gelukkig is het voorlopig nog geen tropisch weer en kan ik rustig over mijn aankoop-to-be nadenken.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock, door olha solodenko