Inmiddels is het een paar maanden geleden, dat ik voor het eerst de wondere wereld van de bullet journals ontdekte. Nog steeds vind ik het echt een bijzonder mooie uitvinding voor mensen zoals ik, die gewoon alles uit hun hoofd moeten kunnen halen. Notities in je telefoon zetten, werken blijkbaar toch minder efficiënt dan het daadwerkelijk op papier zetten. Voor mij althans. Ik gebruik dus mijn bullet journal eigenlijk alleen maar om lijstjes te maken met wat ik allemaal nog moet doen. Maar in de echte wereld van deze leuke boekjes is dit nog maar het begin!

Wat doet men met bullet journals?

Primair is een bullet journal natuurlijk bedoeld als een notitieboek voor lijstjes. Maar voor veel mensen is het ook inmiddels een creatieve outlet geworden. Een simpele opsomming is ouderwets. Tegenwoordig versier je deze met washi tape en stickers en weet ik wat nog meer. Je kan de journal ook gebruiken als een vorm van plakboek. Je weet wel, dat naslagwerk dat vroeger heel hip was en waar je al je belangrijke prestaties of ervaringen in plakte. Ik zie steeds vaker dat de bullet journals eenzelfde rol beginnen te krijgen. Persoonlijk vind ik dat geweldig en al helemaal voor kinderen! Maar uiteindelijk draait een bullet journal nu vooral om de lijstjes. Uit ervaring kan ik je dat ook echt aanraden om op deze manier te doen. Of je het nou versiert of niet.

Verschillende soorten journals

Bullet Journals komen in verschillende maten en stijlen, dus je kan er vrijwel altijd eentje naar je smaak vinden. Ik zelf ben groot fan van de Black Journal, omdat het mij een soort van rust geeft. Andere mensen houden weer meer van bloemetjes aan de buitenkant bijvoorbeeld. Of een handzaam formaat. Als je echt nog geen idee hebt, neem dan eens een kijkje op de website van bulletjournalkopen.nl. Daar vind je een vrij uitgebreide collectie aan bullet journals. Maar je kan er ook terecht voor al je attributen zoals de washi tape, pennen, stiften, stickers en stationery. Niet alleen leuk om in huis te halen, maar zeker ook om cadeau aan iemand te doen!

Bullet Journal