Soms moet je uit je comfort zone stappen. Marguerita vroeg mij een paar weken geleden of ik mee wilde varen op haar befaamde blogboot. Je kent het vast inmiddels wel een beetje. Dat we op een sloep door de Amsterdam varen terwijl we kennis maken met allerlei nieuwe merken. Het vervoer (als je het zo mag noemen) werd uiteraard weer uitgevoerd door Starboard oftewel Boottocht Amsterdam. Echt een aanrader om zelf ook eens met ze mee te varen deze zomer. Enfin, de boogboot dus. Het thema dit keer was schoonmaken. Weet je gelijk waarom ik mij niet gelijk bij de eerste keer had aangemeld. Ik ben een zeer slechte huishoudster. Huur mij maar niet in! Ik dacht dus dat de meevarende merken niet aan mij besteed zouden zijn. Maar ja, als Marguerita het je lief vraagt en het altijd wel gezellig is op de boot, neem je toch gewoon een dagje vrij ervoor. En soms word je ook nog geïnspireerd.

Wolf Garten

Een van de merken op de blog boot was dus Wolf Garten. Ergens wel een vreemde eend in de bijt op deze boot, want het heeft weinig met het schoonmaken van het huis te maken. Wel dan weer met het onderhouden (schoonmaken?) van je tuin. Even out of the box denken. Wolf Garten is voor je tuin, dat is inmiddels duidelijk. Het is eigenlijk gereedschap om het onderhoud van je achterperkje helemaal tiptop in orde te maken zonder dat je rug naar de mallemoer gaat of dat je veel geld moet neerleggen. Het systeem van Wolf Garten bestaat eigenlijk uit twee opties stelen waar je allerlei hulpmiddelen op kan plaatsen. Het verschil tussen de twee stelen is dat de ene een accu er op heeft en de ander niet. Het voordeel van beiden is dat ze lang genoeg zijn en je er mee aan de slag kan zonder dat je voorover hoeft te buigen. Heerlijk ergonomisch voor je rug dus. Verder is eigenlijk de steel met accu en lader de grootste aanschaf. Alle opzetstukjes koop je separaat en je schaft dus alleen degene aan die je daadwerkelijk gebruiken kan. Handig toch? Ik heb nu een steel met een trekker als opzetstuk. En waarschijnlijk ga ik daarmee voor het eerst sinds 2015 (geen grapje) de ramen lappen. Oh ja, je kan de leuke producten van Wolf Garten onder andere vinden bij Intratuin!

Wolf Garten

Lees ook: blogboot oktober 2022

Sorbo

De echte ware schoonmaakliefhebber heeft hoogstwaarschijnlijk een heleboel producten van Sorbo in haar kast staan. Ik, die het huishouden graag uitbesteed, had geen flauw idee eigenlijk. Dus ben ik even gaan neuzen in het gootsteenkastje en in de voorraad onder de trap. Op wat doekjes na, herkende ik geen producten met de bekende roze verpakking. Dus mag ik binnenkort mijn hulp gaan vertellen / uitleggen hoe geweldig deze producten zijn. Ja, ik ga er echt mee aan de slag. Wat ik persoonlijk echt een pluspunt vind, is de ecologische voetafdruk. Als je namelijk een flesje koopt, is deze leeg. Nou ja, er zit een klein zakje in. Die maak je open en giet je in het flesje, vervolgens wat water erbij en je kan aan de slag! Zo sjouw je jezelf niet kapot met schoonmaak middelen en hoef je ook niet elke keer een nieuw flesje te kopen. Slechts het zakje hoef je aan te schaffen. Love it!

iRrobot

Een robotstofzuiger kent iedereen wel. Wij hebben in ons vorige huis ook een Robbie (zo heette die) gehad. Maar bij die van ons zat denk ik een schroefje los. Hij is een paar keer van de trap gedonderd en bleef heel vaak tegen dezelfde tafelpoten stoten. Echt herhaaldelijk tot we hem een zet gaven. Onder de bank paste hij ook niet. Kortom, geen succes. Toch lijkt mij een Robbie 2.0 echt ideaal. Zeker nu mijn derde dochter echt op de grond leeft. Een schone vloer is bijna een must voor haar. De dame van iRobot, die op de blogboot aanwezig was, verzekerde mij ervan dat haar stofzuiger voor ons uitstekend zou zijn. Sinds 2015 is de techniek dusdanig vooruit gegaan, dat de Robbie’s niet meer van de trap vallen en de hele woonkamer als in hun geheugen hebben staan, dat ze niet tegen dezelfde tafelpoot blijven stoten. En de super-de-luxe Robbie’s gooien zelfs hun eigen afval weg! Je begrijpt zeker wel wat deze mama in haar huis wil hebben!

iRobot

NaturalSenz

In ons huishouden behoort het wassen van kleding tot mijn taken. Jawel, manlief kookt en ik zorg voor schone kleding. Nou gebruik ik als sinds jaar en dag hetzelfde wasmiddel. Schijnt ook beter voor je wasmachine te zijn om niet te wisselen. En ook omdat ik gewoon aardig tevreden ben over de kwaliteit van het spul dat ik gebruik. Maar ja, als je dan tijdens een boottochtje hoort dat NaturalSenz door het onafhankelijke testinstituut Eurofins ATS beste getest is, ga je toch een beetje nadenken over een eerste wisseling van wasmiddel. Vooral een leuk bijkomend feitje is dan het in Nederland geproduceerd wordt door Senzora en dat is weer een familiebedrijf dat al in 1969 als eerste fabrikant een fosfaatvrij wasmiddel op de markt bracht. Ik hoor het stemmetje in mijn hoofd “ecologische voetafdruk” schreeuwen.

NaturalSenz is een wasmiddels in poedervorm wat sowieso beter is voor je wasmachine en het milieu. Verder is het volledig biologisch afbreekbaar en vrij van microplastics. Ook altijd wel een voordeel. En laten we ook niet vergeten tegenwoordig, het is volledig vegan. Dus niets met dieren te maken gehad. Ik ga binnenkort uitgebreid wassen met NaturalSenz, maar van mijn collegabloggers heb ik al enthousiaste reacties gezien, dus heb hoge verwachtingen!

NaturalSenz

Soda

Natuurlijk hoeft de schoonmaak soda eigenlijk geen introductie meer te hebben. Deze hebben wij al jaren in huis en gebruiken we maandelijks. Wist je namelijk dat je was- en vaatwasmachine elke maand een sodabeurt nodig hebben? Het heeft namelijk wateronthardende eigenschap en daardoor kan je kalkaanslag enigszins voorkomen. Je schijnt het in de trommel te moeten doen, maar ik deed het altijd in het zeepbakje. Vervolgens de machine op standje erg heet, en zonder was uiteraard, en draaien maar. Manlief doet hetzelfde bij de vaatwasmachine. Ook de witgoed mannen zeggen dat het reinigend is voor je apparaten, dus why not! Gewoon maandelijks doen!

Marja-Tricel keukenkastje

Spermidine

Nadat ik eerst minutenlang flauwe opmerkingen over de naam van dit product had gemaakt (kan je mij toch niet kwalijk nemen?), verdiepte ik mij wat meer in de mogelijkheden van Spermidine. Het werkt namelijk best goed bij intermittend fasting, hetgeen ik nog wel eens doe. Nou ja, weer wat meer zou moeten doen. Met Spermidine wordt de autofogie gestimuleerd, hetgeen neerkomt op een reinigingsproces. Onderzoekers ontdekten dat er een lichaamseigen stof is die autofagie kan stimuleren. Spermidine is de naam van deze grote schoonmaker, die voorkomt in alle lichaamscellen en in voedingsstoffen als boekweitkiemen, tarwekiemen, gedroogde sojabonen, gerijpte cheddar en paddenstoelen. Van het merk Alka kregen we poeder en capsules om dit zelf te gaan ervaren. Eerlijk? Ik heb het nog niet geprobeerd / gedurfd. Maar aangezien ik sinds een week weer wat meer op de gezondheidstoer aan het gaan ben (lichaam bikini proof maken), zal ik het vast een keer binnenkort tot mij gaan nemen. Ik ben zeer benieuwd wat het voor mij gaat doen!

Spermidine

Geslaagd!

Of ik nou meer ga schoonmaken na deze blogboot? Je weet het maar nooit. Manlief heeft goede hoop, maar weet ook stiekem wel beter na bijna 19 jaar. Toch kijk ik er naar uit om alles eens grondig aan te pakken. Dus wie weet! Hoe dan ook, de boottocht was zeker een geslaagd uitje weer.