Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Zag en hoorde ik dat nou echt goed?”

Er zijn niet zoveel momenten meer dat ik met open mond ergens naar sta te kijken. Ik dacht de meest bizarre acties van ouders met hun kinderen ondertussen wel gezien of gehoord te hebben, maar toch weet men mij weer te verbazen. Ik zat laatst op een terrasje waar ik twee momenten had, waarvan ik dacht dat ik in candid camera of iets dergelijks zat. Voor mijn gevoel was het in ieder geval te bizar.

Het eerste was een gesprek dat ik opving tussen een paar moeders. Het was niet mijn bedoeling om ze af te luisteren, maar ze zaten gewoon erg vlakbij. Één van de moeders was een beetje radeloos over hoe om te gaan met haar oudste dochter. Ze had elke dag weer een strijd over wel of niet het vierde kopje koffie. Niet voor moeder, maar voor dochter. Dochterlief was namelijk verzot op koffie, maar mam had het gemaximeerd op drie. Ik vond dat ook nog best veel voor een puber, maar wat weet ik daar nou van. Misschien dat dat tegenwoordig normaal is onder de tieners. Ik was dus al half afgehaakt tot ik één van de andere moeders aan de betreffende mam hoorde vragen, wanneer de betreffende dochter ook alweer jarig was. “Over drie weken wordt ze negen”. Negen????? Een kind van nog geen tien drinkt het liefst vier koppen koffie op een dag? De derde moeder gooide er nog een schepje bovenop door als oplossing van het probleem te suggereren, dat ze anders maar redbull moest aanbieden en de koffie moest verstoppen. Ik heb serieus even om me heen gekeken of er niet iemand uit de struiken tevoorschijn zou springen met een camera in de hand.

Nog steeds een beetje verbouwereerd van het eerste, werd ik overvallen door het tweede. Een tikkie verderop was een Engels stel met hun kind gaan zitten. Het meisje schatte ik zo’n drie jaar oud. Pa en ma hadden de grootste praatjes en gingen aan de drank. Het was net iets over elven. Ze gedroegen zich verder keurig, ook toen de sterkere drank op tafel kwam. Ma ging namelijk aan de whiskey cola. Op een gegeven moment begon dochterlief te zeuren tegen haar moeder over het betreffende drankje. Ik kon niet horen wat ze zei tegen haar moeder, maar zag deze wel knikken. Dochterlief pakte het glas op en nam er een flinke slok van. En pa en ma vonden het prima! Dochterlief wilde het glas niet meer af staan en nam nog een slok, waarna ma het uit haar handen pakte. Toen was de lieve vrede over bij de peuter. Met open mond heb ik het aanschouwt. Welke ouder staat het toe dat zijn kind van drie whiskey cola drinkt?!

Wellicht ben ik wat ouderwets of gewoon streng, daar kan ik prima mee leven, want dit ging mij echt te ver.

 

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Sharon

  2 jaar ago

  Waar kan ik de aflevering van candid camera terugkijken????

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Nee, je bent niet ouderwets , kom op zeg ! Deze mensen gaan toch op een onverantwoorde manier met hun kinderen om. Ik zou ook om me heen kijken of de camera plotseling tevoorschijn zou komen.
  Ik heb een keer op een verjaardag een kind ( jongetje van 5 jaar.uit een glas bier zien drinken, terwijl de ouders lachend toekeken. Ook zo raar. Ik stond met open mond toe te kijken. Ik kan mij daar niets bij voorstellen. Wat een rare manier van opvoeden. Laten zij hun kind ook een trekje nemen van een sigaret als het dat graag wil?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De echt heerlijke (en betaalbare) crème van Lavera

Ik ben geen persoon, die honderden euro's aan gezichtsverzorging spendeert. ...

Sluiten