Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Zag en hoorde ik dat nou echt goed?”

Er zijn niet zoveel momenten meer dat ik met open mond ergens naar sta te kijken. Ik dacht de meest bizarre acties van ouders met hun kinderen ondertussen wel gezien of gehoord te hebben, maar toch weet men mij weer te verbazen. Ik zat laatst op een terrasje waar ik twee momenten had, waarvan ik dacht dat ik in candid camera of iets dergelijks zat. Voor mijn gevoel was het in ieder geval te bizar.

Het eerste was een gesprek dat ik opving tussen een paar moeders. Het was niet mijn bedoeling om ze af te luisteren, maar ze zaten gewoon erg vlakbij. Één van de moeders was een beetje radeloos over hoe om te gaan met haar oudste dochter. Ze had elke dag weer een strijd over wel of niet het vierde kopje koffie. Niet voor moeder, maar voor dochter. Dochterlief was namelijk verzot op koffie, maar mam had het gemaximeerd op drie. Ik vond dat ook nog best veel voor een puber, maar wat weet ik daar nou van. Misschien dat dat tegenwoordig normaal is onder de tieners. Ik was dus al half afgehaakt tot ik één van de andere moeders aan de betreffende mam hoorde vragen, wanneer de betreffende dochter ook alweer jarig was. “Over drie weken wordt ze negen”. Negen????? Een kind van nog geen tien drinkt het liefst vier koppen koffie op een dag? De derde moeder gooide er nog een schepje bovenop door als oplossing van het probleem te suggereren, dat ze anders maar redbull moest aanbieden en de koffie moest verstoppen. Ik heb serieus even om me heen gekeken of er niet iemand uit de struiken tevoorschijn zou springen met een camera in de hand.

Nog steeds een beetje verbouwereerd van het eerste, werd ik overvallen door het tweede. Een tikkie verderop was een Engels stel met hun kind gaan zitten. Het meisje schatte ik zo’n drie jaar oud. Pa en ma hadden de grootste praatjes en gingen aan de drank. Het was net iets over elven. Ze gedroegen zich verder keurig, ook toen de sterkere drank op tafel kwam. Ma ging namelijk aan de whiskey cola. Op een gegeven moment begon dochterlief te zeuren tegen haar moeder over het betreffende drankje. Ik kon niet horen wat ze zei tegen haar moeder, maar zag deze wel knikken. Dochterlief pakte het glas op en nam er een flinke slok van. En pa en ma vonden het prima! Dochterlief wilde het glas niet meer af staan en nam nog een slok, waarna ma het uit haar handen pakte. Toen was de lieve vrede over bij de peuter. Met open mond heb ik het aanschouwt. Welke ouder staat het toe dat zijn kind van drie whiskey cola drinkt?!

Wellicht ben ik wat ouderwets of gewoon streng, daar kan ik prima mee leven, want dit ging mij echt te ver.

 

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Sharon

  2 jaar ago

  Waar kan ik de aflevering van candid camera terugkijken????

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Nee, je bent niet ouderwets , kom op zeg ! Deze mensen gaan toch op een onverantwoorde manier met hun kinderen om. Ik zou ook om me heen kijken of de camera plotseling tevoorschijn zou komen.
  Ik heb een keer op een verjaardag een kind ( jongetje van 5 jaar.uit een glas bier zien drinken, terwijl de ouders lachend toekeken. Ook zo raar. Ik stond met open mond toe te kijken. Ik kan mij daar niets bij voorstellen. Wat een rare manier van opvoeden. Laten zij hun kind ook een trekje nemen van een sigaret als het dat graag wil?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
 • Die voetjes 😍
 • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
 • Zusterliefde 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
 • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
 • She’s rockin’ it 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De echt heerlijke (en betaalbare) crème van Lavera

Ik ben geen persoon, die honderden euro's aan gezichtsverzorging spendeert. ...

Sluiten