Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Zo is het nu een maand na mijn operatie”

Mijn operatie is gewoon alweer een maand geleden en ik merkte dat ik nog niet een update had gegeven over hoe het nu met mij gaat. Misschien omdat ik ook eigenlijk gewoon niets te klagen hebt. Ik voel me best goed en heb tot nu toe absoluut geen spijt gehad van de operatie. Ik was voorafgaand aan de operatie bang voor de uitslag van het weefsel, het eventueel kwijt raken van mijn stem, de pijn en de schommeling in mijn schildklierwaarden. Nu, een maand verder, kan ik eindelijk vertellen hoe het nu echt gaat.

De pijn viel me echt mee. Al binnen een week hoefde ik nog maar éénmaal per dag paracetamol te slikken en na anderhalve week was ik pijnstillingvrij. Het litteken in mijn hals geneest goed en op de jeuk na, heb ik er verder geen last van. Ik mag dus ook nu anti littekencrème gaan smeren. Mijn stem is nagenoeg ook in orde. Mensen die mij heel goed kennen horen wel eens een klein kraakje erin, maar echt hees ben ik niet. Wel merk ik dat ik minder kracht kan zetten (ik kan niet mijn kinderen roepen) en dat ik de hoogte niet meer haal als ik zing. Hopelijk is dit van tijdelijke aard en kan ik over een paar maanden weer wat aria’s voortbrengen en als een viswijf naar mijn kinderen gillen.

De medische uitslagen waren ook goed. Binnenkort moet ik weer bloed prikken om mijn schildklierwaarden te bepalen, maar tot dusver lijkt het er op dat mijn restantje schildklier de taak goed op zich heeft genomen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat zo blijft. Het weefsel dat ze verwijderd hebben was ook goed en onschuldig. Alhoewel ik eigenlijk ook niet anders had verwacht, was het toch een geruststelling het bevestigd te krijgen. Het was wel goed dat het verwijderd was, want het was inderdaad aan het groeien gegaan. Het stuk dat ze weggehaald hebben was maar liefst ruim een ons zwaar en had een afmeting van 6x7x5!!! Ik had dus goed gevoeld dat het in omvang aan het toenemen was, maar zo enorm had ik ook niet verwacht. Het valt mensen nu wel op dat mijn hals een stuk dunner is. Ja duh, met zo’n lap vlees eruit.

Enfin, ik ben nog steeds blij met mijn beslissing de schildklieroperatie te ondergaan en ik hoop dat mijn bloeduitslagen volgende keer net zo hoopgevend zullen zijn!

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Oma Will

  10 maanden ago

  Wat fijn voor je dat het allemaal goed is gegaan en je hals ziet er prachtig uit.
  Nog eventjes en je ziet er niets meer van.
  Je stem zal ook wel weer normaal worden, trouwens ietsjes minder zullen je kinderen ook wel fijn vinden. Grapje!
  Nog eventjes en alles is weer bij het oude. Je nieuwe jaar is in ieder geval goed begonnen.
  Voorlopig nog beterschap gewenst!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Suus bakt: smeuïge kaneelbroodjes

Ik ben een perfectionist. En perfectionisme + bakken gaat niet ...

Sluiten