Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Oma, Gastbloggers

“Gastblog oma: brief aan mijn kleindochters”

Hoi lieve kleindochters,

Dat is nog eens leuk, hè, om zomaar een brief van je oma te krijgen, terwijl jullie alle vijf nog niet eens kunnen lezen! Natuurlijk weet ik al een tijdje dat Sanne bezig is met letters oefenen, dat doen ze op de kleuterschool tegenwoordig best al vroeg. Vooral de P heeft haar grote interesse, want die staat voor POEP en PIES. Althans volgens meester Mike, Sannes woorden. En haar eigen naam kan ze uiteraard ook overal herkennen!

Maar de reden waarom ik jullie deze brief schrijf is het volgende: ik wil jullie eigenlijk een beetje mijn excuses aanbieden dat jullie mijn genetisch materiaal geërfd hebben. Want jullie zijn de dochters van mijn kinderen en dus ook de achter-kleindochters van mijn moeder en de achter-achter-kleindochters van mijn oma en ga zo maar door tot in het cacaobusjes formaat van vroeger.  Daar zag je een verpleegster een heerlijk dampende kop chocola  op een dienblaadje dragen, waarop ook hetzelfde busje cacaopoeder stond. Als je goed keek, zag je op dat busje in ieniemienie formaat ook weer hetzelfde plaatje afgebeeld. Als je NOG beter probeerde te kijken of je daar ook nog… werd je helemaal duizelig achter je ogen, want dat lukte natuurlijk niet.

Ik hoop dat het voor jullie later zal meevallen. Jullie zijn nu nog klein en jullie ouders zorgen goed voor je. En jullie zijn ook wel een beetje anders dan ik. Vijf kleindochters, en eentje maar heeft er bruine ogen?! We gokken nog op Noor, haar ogen kunnen best nog veranderen, dus de hoop geef ik nog niet op. Toen mijn moeder ouder werd en haar ogen van kleur veranderden, keek ik naar haar ogen en dacht: Die ogen wil ik niet. Ik wil mijn eigen donkerbruine ogen houden. Als kind streelden ze me over mijn steile haren en dan keek ik als twee-, driejarige de man/vrouw knipperend met mijn ogen stralend aan en dan zeiden ze tegen mijn moeder: ‘Ooooh! Dat kind heeft ogen als kersenpitten.’ Mijn moeder siste dan waarschuwend dat ze me niet ijdel moesten maken. Maar het kwaad was al geschied: ik wist natuurlijk allang dat ik ogen als kersenpitten had, ik wist alleen niet wat ik er anders mee kon doen behalve een beetje als een blij ei ermee knipperen.

Nu zijn mijn ogen inderdaad ook een stuk lichter geworden. Ik knipper er nog steeds mee, maar nu met een ander doel. In een ander opzicht lijk ik ook op mijn moeder. Ik kan dapper blijven roepen dat ik nog steeds niet op mijn moeder wil lijken, ook al ben ik inmiddels route 66 geworden,  maar ja, ik kan me niet tegen al die genetische ziektes verzetten, dus ik accepteer maar dat het in de vrouwelijke lijn in mijn familie zwaar oververtegenwoordigd is: GALSTENEN! Over een paar weken word ik eraan geopereerd. De wetenschap dat het zo heel erg erfelijk is, stemde me aanvankelijk een beetje droevig, want zoiets gun ik jullie, lieve kleindochters, echt niet. Een ontstoken galblaas en galsteenaanvallen zijn echt heel pijnlijk. Maar anderzijds weten jullie mama’s en papa ook dat de aanleg bestaat en dat het dus heel belangrijk is om je voedingspatroon goed af te stemmen op je lichaam.

Dus, lieve kleindochters, sorry voor deze genetische aanleg. Ik zal zorgen dat ik zo snel mogelijk na de operatie zal opknappen, zodat jullie weer snel bij mij langs kunnen komen! Want oma’s worden heel blij van warme kleinkidsknuffels!

Oma Bobje

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Zag en hoorde ik dat nou echt goed?

Er zijn niet zoveel momenten meer dat ik met open ...

Sluiten