Terwijl ik dit aan het schrijven bent, schijnt buiten de zon en geniet men van een heerlijke nazomerse dag. Iedereen zit in t-shirt en korte broek buiten. Niemand die denkt aan de naderende herfst en winter. Niemand denkt aan het in huis halen van de juiste winterkledij. Waarom zou je als je van het zonnetje aan het genieten bent? Maar ervaring leert dat, zodra je aan winter kinderjassen gaat denken deze overal uitverkocht zullen zijn. Immers is het steeds vaker zo dat de (uit)verkoop ervan plaats vindt als het nog hartje zomer is. Er zijn dus wel een aantal mensen die er dan aan denken, want tegen de tijd dat ik op zoek ben is alles al weg. En ik weet zeker dat er met mij nog heel veel mensen zo zijn. Hoe fijn is het dan als je online wel nog van alles kunt halen!

Wees er snel bij!

Oké, het zonnetje schijnt nog, maar ga toch echt nu al kijken naar de kinderjassen die je in huis hebt. Zijn de maten nog juist? Is er geen groeispurt geweest? En hoe loopt de rits? Is de jas nog acceptabel om te zien? Check het gewoon even, want als je nog op zoek moet naar een kinderjas, is nu het moment! Bij OTTO bijvoorbeeld is de sale op kinderjassen al van start gegaan. Als je niet snel bent, zal je niet zien dat jouw gewenste maat er niet meer is. Vooral de tussenjassen zijn erg populair op dit moment. Misschien dat dat te maken heeft met de flinke regenbuien die we al hebben gehad de afgelopen tijd?

Welke kies jij?

Ik heb zelf al een beetje rond gekeken naar de beschikbare winter kinderjassen. Het liefst wil ik zo’n lange jas voor de meiden, maar echt praktisch zijn deze weer niet op wintersport. Verder zoek ik altijd wel iets waar niet alle vlekken op te zien zijn of waar ze binnen een week op uitgekeken zijn. Omdat de jassen meestal doorgegeven worden aan de jongere zusjes moet het ook enigszins tijdloos zijn. Je snapt al waarom ik dus tijdig op zoek moet gaan naar geschikte kinderjassen. Verder ben ik niet veeleisend hoor.