Het is alweer een paar weken verder in de verbouwingsperikelen en er is zoveel gebeurd en toch ook weer niet. Maar aangezien je graag meegeniet in en van ons leven, werd het wel weer tijd voor een update. We begonnen natuurlijk het verhaal met het maanlandschap.

Onze vloerenboer kon heel gelukkig op zeer korte termijn langskomen om ons landschap te egaliseren. Er zijn maar liefst 49 zakken egaline en 24 zakken zand in gegaan. Volgens de vloerenboer twee keer wat nodig zou zijn geweest als het normaal gedaan was. Je vraagt je nu vast af waarom ik geen juridisch gevecht met de slopers aangegaan was om de kosten hiervoor te dekken. Het antwoord is vrij simpel. Ik weet dat als ik zo’n strijd wil voeren er vaak een deskundig onderzoek zal moeten gebeuren. En die zal niet in dagen gepland zijn. Omwille van de verdere tijdplanning van de verbouwing hebben we deze schade en gevolgkosten voor lief genomen en zijn we doorgegaan. Uiteraard hebben de slopers niet volledig betaald gekregen, hetgeen ze zelf ook wel begrepen.

Nog meer ellende

Je dacht dat het dan afgelopen was? Nee hoor, ellende komt altijd in delen. Ik moet wel zeggen dat de vloer verder, dus het frezen en leggen en zo, heel soepeltjes verliep. Net zoals het stucwerk en het plaatsen van de keuken. Of het perfect ging? Nee en er waren zeker ook soms wel wat verbeterpuntjes, maar over het algemeen was het verder wel prima. Totdat we een ochtend wakker werden en zagen dat de vaatwasser voor lekkage zorgde. Gelukkig nog niet op de nieuwe vloer, dat zou helemaal vervelend zijn. Onze fijne keukenboer kwam eerst nog langs om te zien of hij de aansluiting veranderen kon. Maar ja, als het vervolgens ook uit de leiding beneden bij de wc komt, weet je het eigenlijk al: het was een groter probleem.

Gelukkig kon de rioolservice een dag later al bij ons langs komen. Volgens manlief heeft het hele proces niet lang geduurd en wisten ze al snel wat de oorzaak van de ellende was. Er zat sloopgruis in de pijpleiding. Met andere woorden; die sukkels van slopers hebben bij het aanvegen het gewoon in de leidingen geveegd. Elke gerenommeerde aannemer had dit nooit gedaan, maar deze mannen waren dat overduidelijk dus niet. We dachten een mooie deal te hebben gemaakt destijds, maar helaas was het een beetje een AliExpress kwaliteit. We hebben het nu maar als leergeld betiteld. Misschien dat ik nog wel even een traantje zal moeten laten als de rekening gepresenteerd wordt, maar voor nu ben ik maar tevreden met het feit dat we weer beneden kunnen leven en een functionerende keuken hebben.

Binnenkort zal ik een mooie roomtour verzorgen!