Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Tropical Zoo, 3d pixel kralen zonder te strijken”

Er zijn toch zoveel leuke nieuwe producten genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. En het leuke is dat we dit keer alles van dichtbij hebben mogen aanschouwen en proberen. Zo wisten we heel goed wat elk stuk speelgoed in hield en waar we nog eens mee wilden spelen. De meiden hebben mij dat die dag heel goed duidelijk gemaakt. Zelfs tot tranen aan toe. Mijn oudste had namelijk een olifant van waterkralen gemaakt. Ergens onderweg is zij een onderdeel verloren en ze stond erop dat we terug zouden rijden om dat missende stukje op te halen. Toen ik haar teleurstellen moest kwamen de waterlanders. Het was immers haar mooiste creatie ooit en ze had er zo haar best op gedaan! Gelukkig kon ik haar vertellen dat we thuis de Tropical Zoo van Totum, zoals het genomineerde product heet, nog eens mochten uit proberen. Daar had ze wel oren naar uiteraard.

Lees ook: leuke pakketjes van Totum

Tropical Zoo van Totum

In eerste instantie dacht ik dacht het strijkkralen waren en je weet hoe ontzettend dol ik ben op strijken. Gelukkig komt er geen strijkijzer aan te pas en heb je slechts wat water nodig. En daar vertrouw ik mijn kroost wel mee. In het pakket van Totum vind je een aantal templates met bijhorende kraaltjes. Het idee is dat je deze precies zo legt als op het kaartje is aangegeven. Nadat je de template eerst nat hebt gemaakt uiteraard. Er zit ook een plastic hoesje bij. Volgens dochterlief moest deze eerst over de template heen, maar deze eigenwijze moeder dacht van niet. Achteraf denk ik dat ze nog wel eens gelijk kon hebben gehad, maar met een beetje geduld en fijne motoriek lukt het ook wel zonder. Enfin, als alle kralen erop liggen spray je weer wat water erover. Dan is het een kwestie van even laten opdrogen om vervolgens de losse onderdelen weer op elkaar vast te zetten. En uiteraard weer met behulp van water. Als het wat los zit, kan je gewoon het even tussen je vingers laten drogen, hebben we ontdekt. Al met al, hebben de meisjes zich er prima mee vermaakt en is het duidelijk een goede stimulans voor de fijne motoriek.

Genomineerd voor speelgoed van het jaar

Zoals gezegd is de Tropical Zoo ook één van de kanshebbers aanstaande 6 november. Zoals altijd laat ik graag nog even weten waarom:

Een leuke, complete en veilige speelset voor zowel jongens als meisjes. Je bouwt drie dimensionaal. Goed voor de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie en tevens de volgehouden aandacht. Veel speelwaarde voor een lage prijs: een leuk verjaardagscadeautje!

Winactie

Natuurlijk heb ik een extra exemplaar om één van mijn lezers blij mee te maken. Immers moeten mooie dingen gedeeld worden en de feestdagen komen er aan, dus iedereen kan wel een extraatje gebruiken. Wil je kans maken op de Tropical Zoo? Laat mij dan weten wat je aanspreekt in dit product. Mee doen kan tot en met 6 november. Succes! Oh ja, Tropical Zoo is uiteraard gewoon hier te koop.

Facebook Comments

«

»

20 COMMENTS
 • Marjo

  3 maanden ago

  Wauw dit is super, geen strijkijzer meer maatwerk lekker creatief! Onze jongste vind strijkkwartet leuk maar vind het jammer dat het niet kan staan of snel omvalt. Deze creaties zullen prachtig blijven staan in haar flamingo kamer

 • Marja

  3 maanden ago

  Superleuk! Zo kunnen onze dames heerlijk knutselen en het helemaal zelf afmaken met water. Geen strijkijzer nodig, ideaal. Lekker fröbelen nu het weer koud wordt. Top cadeau voor de naderende verjaardagen. Wij doen graag mee

 • Marian B

  3 maanden ago

  Dit zag ik al ergens voorbij komen. Het lijkt me leuk voor de kinderen. Ze zijn gek op dieren en houden van knutselen. Het 3d aspect spreekt me aan en het niet strijken. Heb niet voor niets een hekel aan strijken 😉

 • Hanneke van Beek

  3 maanden ago

  Leuk! Ik kan de tafel vol leggen met strijkkralen creaties. Leuk een keer iets nieuws, bijkomend voordeel is dat mijn dochter het liefst alles zelf doet en ze nu niet op mij hoeft te wachten om de strijkkralen te strijken. Ook kan ik het plankje niet meer onbruikbaar maken met het strijkijzer (gesmolten pinnetjes).

 • Anna wienen

  3 maanden ago

  Lijkt me leuk, voor de creativiteit..

 • sylvia

  3 maanden ago

  ik denk dat voor toch ook het gedeelte NIET STRIJKEN er uitspringt. Mijn kids zijn gek op de strijkkralen, ik absoluut niet, wat een drama, heb er al een nieuw strijkijzer voor moeten kopen doordat de vorige vol zat met gesmolten plastic
  met deze tropical zoo set kunnen de kids heerlijk creatief bezig zijn zonder dat mama daarna een enorme @#$/@*!! aanval krijgt!

 • Marian zw

  3 maanden ago

  Strijkkralen vinden de kids hier ook leuk, maar ik inderdaad minder. Soms liggen die dingen dagen te wachten totdat ik ze eens ga strijken! En dit lijkt me dan ook een top oplossing! Gewoon met water aan elkaar plakken.

 • Jolanda W

  3 maanden ago

  Doe graag mee voor mijn zoon. Is door de jungle-dieren geen typisch meidending. En leuk dat het combi van knutselen en bouwen is. Dat spreekt hem zeker aan.

 • Nele

  3 maanden ago

  Lijkt me iets voor mijn kindjes, het ziet er niet te moeilijk uit en ook heel leuk dat het dierenfiguren zijn want daar zijn ze fan van.

 • Suzanne

  3 maanden ago

  Super leuk voor mijn dochter van 7.
  Ze is soms best druk,en hier word ze rustig van.

 • elisabeth maria martina

  3 maanden ago

  kleindochter benthe word hier helemaal happy van, die knutselt er dolgraag op los
  kan ze haar creativiteit helemaal in kwijt en ook nog 3D is ze vast blij mee

 • Iris Bakker

  3 maanden ago

  Er wordt hier graag met strijkkralen gespeeld, maar ook aquabeads zijn hier favoriet. Deze zijn alleen lastig om niet in roze, prinsessen uitvoering te vinden. Ideaal dat dit pakket genderneutraal is

 • Natasja

  3 maanden ago

  Dat vinden de kinderen allemaal wel leuk! Hoeven ze niet meer op mij te wachten tot ik tijd heb het strijkkralenwerkje te strijken (liggen er 3 in de vensterbank te wachten om gestreken te worden). Maar kunnen ze het helemaal zelf alleen maken. Leuk!

 • Oma Will

  3 maanden ago

  Geen strijkkralen, maar heel handig alleen met water, zo fijn.
  Graag doe ik mee voor de Tropical Zoo 3D Pixel kralen zonder te strijken voor mijn knutsel kleindochter.
  Ze kan het nu helemaal alleen. Haar broer kan natuurlijk ook meedoen, die vindt dit ook leuk om te doen.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee.

 • A.

  3 maanden ago

  Niet meer strijken …. pfff

 • Nelly

  3 maanden ago

  Veel speelwaarde voor jongens en meisjes spreekt mij wel aan.

 • melissa

  3 maanden ago

  jarno zit op fysiotherapie om zijn fijne motoriek te stimuleren en hij is gek op strijkkralen, maar dan wel de grote. en ik word blij dat ik niet hoef te strijken, haha.

 • Gea Jager

  3 maanden ago

  Wat mij heel erg aanspreekt is dat het goed is voor de fijne motoriek en dat ik het niet hoef te strijken. Dat vind ik altijd jammer bij de strijkkralen. Dit is een fantastisch alternatief

 • Linda Smeets

  3 maanden ago

  Wat een enorm leuk kleurrijk product! Wat mij vooral aanspreekt is dat het goed is voor de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie en concentratievermogen. Vooral dat laatste daar mag hier thuis nog wel wat aan gewerkt worden.
  Kortom, ik doe graag mee.

 • Elle W

  3 maanden ago

  Ik was de tropical zoo ook al tegengekomen bij de speelgoed van het jaar verkiezing, heel leuk dat het niet alleen plat hoeft te liggen maar dat je de kunstwerken ook kunt laten staan. Die olifant en flamingo zien er geweldig uit.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
 • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Mijn billen verlangen naar een nieuwe bank

Het is alweer een half jaar geleden, dat wij afscheid ...

Sluiten