Het eerste liedje dat mijn oudste meisje zelfstandig kon zingen, en dan eindeloos achter elkaar, was de tune van Thomas de Trein. Het was ook de eerste theatervoorstelling waar ik met haar naar toe ben geweest. Haar zusje bleek een nog grotere fan te zijn van het stoomlocomotiefje en heeft alle afleveringen minimaal drie keer gezien. In de auto werd de cd van de voorstelling grijs gedraaid. Zo erg zelfs, dat toen we de auto ingeleverd hadden voor een nieuwe en de cd nog in de speler bleek te zitten, wij speciaal zijn terug gereden om het op te halen. Echte fans dus in huis. Er werd dan ook met luid enthousiasme gesprongen toen ik vertelde dat we naar de bioscoop film van Thomas de Trein gingen.

De speeltuin van Mattel

Het was wel even een eindje rijden voor ons, want we mochten de premiere bijwonen bij Play Mattel in Sevenum. Ik had al vaker goede verhalen gehoord over dit speelparadijs, dus wilde de afstand er wel voor afleggen. Het is ook echt een leuke indoor speeltuin. Niet al te groot en met de bekende figuren van Mattel. Zo voerde mijn oudste een show op op het podium van Angelina Ballerina terwijl haar zusje keer op keer in de brandweerauto van brandweerman Sam zat. Het was niet heel groot en daardoor juist fijn overzichtelijk. De wat oudere kinderen konden hun lol op bij de rollerschaatsbaan boven en wie van bouwen houdt weet zeker dat die zich zal vermaken bij Play Mattel. Mocht je er eens in de buurt zijn, ga er dan zeker even langs.

De film van Thomas

Mijn kinderen vonden de film erg vermakelijk. Natuurlijk omdat ze Thomas de Trein gewoon leuk vinden, maar ook omdat het korte verhaaltjes zijn. Alles speelt zich af in Italië. Daar leert Thomas over archeologische opgravingen, verdwenen treinen en opera zingen. En dat allemaal met nieuwe vrienden! De korte verhaaltjes maakt het dat de film geschikt is voor de allerkleinsten met een kortere aandachtsspanne. Verder bevatte het ook geen echt heel erg enge scenes. Al met al een prima film dus om met de peuter of kleuter naar toe te gaan.

Winactie

Ook dit keer geef ik weer kaartjes weg en wel 3×2 stuks. Daarnaast krijg je ook wat leuke merchandise erbij. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is mij te laten weten dat je het wil winnen. De winnaars maak ik na woensdag 18 september bekend. Succes!