Het huren van een auto kan voor verschillende doeleinden worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie, zakelijke reis of als tijdelijke vervanging van je eigen auto. Shortlease is een relatief nieuwe manier om een auto te huren, die steeds populairder wordt. In dit artikel zullen we uitleggen wat shortlease is en hoe het werkt.

Wat is shortlease?

Shortlease is een tijdelijke leaseovereenkomst voor een auto, meestal tussen de één en twaalf maanden. Dit is ideaal voor mensen die voor een korte periode een auto nodig hebben en niet willen vastzitten aan een langlopend leasecontract of de aanschaf van een eigen auto. In vergelijking met traditionele autohuur, biedt shortlease meestal een lagere prijs per maand en meer flexibiliteit in de duur van de huurovereenkomst.

Hoe werkt shortlease?

Het huren van een auto via shortlease is vrij eenvoudig en vergelijkbaar met het huren van een auto via een traditioneel autoverhuurbedrijf. Hieronder lees je de stappen die je moet volgen:

  • Zoek een shortleasebedrijf: Er zijn verschillende bedrijven die shortlease aanbieden. Het is belangrijk om een betrouwbaar bedrijf te kiezen dat voldoet aan jouw behoeften en budget.
  • Kies een auto: Nadat je een shortleasebedrijf hebt gevonden, moet je een auto kiezen die aan jouw eisen voldoet. Dit kan online of via een fysieke showroom.
  • Stel de huurperiode vast: Vervolgens moet je de duur van de huurperiode bepalen. De meeste shortleasecontracten hebben een minimumduur van één maand en een maximumduur van twaalf maanden.
  • Bevestig de huur: Nadat je de auto en de huurperiode hebt gekozen, moet je de huurovereenkomst bevestigen en eventuele aanbetalingen doen.
  • Ontvang de auto: Zodra de huurovereenkomst is ondertekend en de betaling is ontvangen, kan de auto worden geleverd. Afhankelijk van het bedrijf en de beschikbaarheid kan de auto worden afgeleverd bij jou thuis of op een afgesproken locatie.

Lees ook: verschillende autoverzekeringen

Voordelen van shortlease

Shortlease biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele autohuur of langlopende leasecontracten. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen van shortlease auto:

  • Flexibiliteit: Een van de grootste voordelen van shortlease is de flexibiliteit. De huurovereenkomst kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften, zoals de duur van de huurperiode en de specifieke auto die je wilt huren.
  • Lage kosten: Shortlease is over het algemeen goedkoper dan het huren van een auto voor korte periodes of het afsluiten van een langdurig leasecontract. Daarnaast zijn de kosten meestal inclusief onderhoud, reparaties en verzekering, waardoor je op deze kosten bespaart. 
  • Geen investering: Bij shortlease hoef je niet te investeren in de aanschaf van een auto, waardoor je niet in één keer je spaarrekening hoeft te plunderen. 
  • Je weet maandelijks waar je aan toe bent, omdat je elke maand hetzelfde maandbedrag betaalt. 
  • Je kunt -als je een autoliefhebber bent- regelmatig in andere auto’s rijden.