Ik kende het speelgoed niet en onze kids, Lieke en Bram, had ik er ook nog nooit over gehoord. Maar wat is het dan? Nou, dat zal ik jullie vertellen. Crate Creatures van MGA zijn monsters die in een krat opgesloten zitten en allerlei enge, vieze en grappige geluiden maken. Ook hun verschijning is nogal indrukwekkend. Zeker als je in het donker onverwacht met zo’n monster geconfronteerd wordt. Daarover later in het verhaal meer.

Ons nieuwe huisdier Blizz

Er zijn vier verschillende soorten Crate Creatures. Je hebt Blizz, Pudge, Sizzle en Snort Hog. Wij kregen Blizz in huis te logeren. De kids kenden het speelgoed inderdaad niet, maar waren meteen enthousiast toen ze Blizz in zijn krat (of zoals Bram zegt, de gevangenis) aanschouwden. Een raar beest, waarvan zijn tong uitstak. De verleiding was dan ook te groot om niet even aan de tong te trekken. Dit bleek toch wel heel erg grappig te zijn. Als je namelijk aan de tong van Crate Creatures trekt lichten de ogen op, begint hij te schudden en te grommen en lijkt het alsof hij boos wordt. Na herhaaldelijk aan de tong te hebben getrokken, wat elke keer weer op de lachspieren van de kids werkte, was het tijd om te Blizz te bevrijden uit zijn krat.

https://meervanmir.eu/review-crate-creatures-surprise-speelgoed-mga/

De bevrijding van Crate Creatures

Om de krat zat een ketting met een groot slot. Deze moest dus eerst open gemaakt worden. Mama dacht ik help even, maar dat was niet nodig. Vrij snel hadden de kids in de gaten dat er aan de zijkant van het krat een breekijzer zat dat ze moesten gebruiken om het slot en vervolgens het krat te openen. Blizz was bevrijd en de pret kon beginnen, want de nieuwste aanwinst bleek veel meer te kunnen dan alleen te grommen en te schudden.

Crate Creatures

Wat kan Blizz allemaal?

Als je Blizz zijn staart omlaag trekt gaat hij met zijn armen slaan, als je hem ondersteboven houdt maakt hij allemaal verschillende monstergeluiden en als hij honger heeft kun je hem zelfs wat te eten geven. Dat ijsje dat in zijn krat zat was toch wel handig.  Als je het in de mond van Blizz stopt maakt hij eetgeluiden. De grootste lol bleef toch wel nog het aan de tong trekken zodat hij ging schudden en grommen. Zodra gestopt werd met spelen, dan ging Blizz snurken en in slaapstand. Vervolgens werd Blizz dan weer vakkundig opgesloten in zijn krat, zodat hij niet zou kunnen ontsnappen. Om na enkele minuten het hele gebeuren weer opnieuw te laten beginnen.  En hoe cool was het toen ze ook nog eens ontdekten dat ze hun stem kon opnemen. Als je namelijk op zijn buik drukt en Blizz gromt kun je daarna wat zeggen en dat wordt dan opgenomen (maximaal 10 seconden). Tijdens het opnemen lichten de ogen van Blizz op en als de kids klaar waren met opnemen werd hetgeen ze ingesproken hadden afgespeeld met een monsterstem. En als je Blizz schudt en ondersteboven houdt spreekt hij alles stotterend en achterstevoren uit. Een bezigheid die bij onze kids nooit verveeld, waardoor hij op dit moment dan ook grote favoriet is.

Crate Creatures

Wat vindt mam ervan?

Eerlijk bekennen, ik was als moeder eerst wat sceptisch over Blizz. Was dit wel speelgoed dat hun interesse zou blijven wekken? Je betaalt er immers genoeg voor. Nou ik kan zeggen dat dat zeker het geval is. Blizz is inmiddels enige tijd bij ons en is nog steeds een favoriet speelkameraadje. Hij mag dan ook bij onze zoon Bram op de slaapkamer slapen en helpt Bram om mama ‘s morgen ( lees 5.30 uur) wakker te maken. Mama vond dit toch echt wat minder. Ze ontwaakte in het donker, kijkende in de oplichtende ogen van het monster. Een angstig moment. De dag voor Bram begon echter met de grootste lol, dankzij zijn grote vriend Blizz.

Geschreven door Jenneke